Annonse:
Annonse for Gjensidige Plogger app
Annonse:
Annonse for Gjensidige Plogger app

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Lizabeth Menzies / Centers for Disease Control and Prevention / AFP / NTB Scanpix
Foto: Lizabeth Menzies / Centers for Disease Control and Prevention / AFP / NTB Scanpix

Oppdatert koronainfo

På denne siden har vi samlet informasjon rundt koronavirusets påvirkning på håndballen.

Saken ble sist oppdatert 22. juni.

Nederst på denne siden finner du all informasjon NHF har publisert vedrørende koronavirusets påvirkning på håndballen.

Les også Norges Håndballforbunds retningslinjer for organisert håndballtrening  som er basert på helsemyndighetenes føringer.

Benytt gjerne våre tipssider for hjemmetrening.

Sesongen 2020-21

Vi får mange henvendelser fra klubber og berørte som lurer på hva som vil skje med sesongstart. Norges Håndballforbund planlegger med tanke på at sesongen starter fra august/september av, men vil komme tilbake detaljer rundt gjennomføringen. 

Norges Håndballforbund og Norges Fotballforbund har i samråd bestemt at Landsturneringen 2020, som skulle vært avholdt 4.-6. september i Kristiansand, er avlyst.

Også veteran-NM 2020 er avlyst. Turneringen var planlagt gjennomført i oktober 2020 i Bergen.

Slik ble sesongen 2019-20 avsluttet

All håndballaktivitet er innstilt på grunn av koronavirusets utbredelse. 

Norges Håndballforbund presenterte 18. mars prinsippene for hvordan tabellene for seriespillet skal beregnes og sluttføres.

De overordnede prinsippene som er vedtatt for seriespillet i REMA 1000-ligaen, 1. divisjon og 2. divisjon er:​ 

«Endelige tabeller gjøres opp etter prinsippet om antall poeng delt på antall kamper. Dette blir gjort som en konsekvens av flere tilfeller hvor det er ulikt antall spilte kamper innenfor hver enkelt serie». ​ 

NM Beach 2020, som skulle vært arrangert i Sandefjord 19.-21. juni, er avlyst. Det samme er Topphåndballseminaret, som var planlagt gjennomført i samme by bare noen dager før NM Beach.

Flere andre aktiviteter har også blitt droppet, inkludert Camp Sagosen 2020.

Opp- og nedrykk  

  • I serier der opp- og nedrykk er avklart, blir dette gjennomført. Regional kvote for opprykk til 2. divisjon blir opprettholdt.
     ​ 
  • Lag som etter beregning havner på kvalifiseringsplass for opprykk, gis tilbud om direkte opprykk. Dette omfatter lagene som blir nummer tre i 1. divisjon og avdelingsvinnerne i 2. divisjon. Det vil medføre utvidelse av antall lag i noen av seriene kommende sesong.​ Dersom lag trekker seg eller avslår, vil ledige plasser ikke bli fylt opp med mindre det blir færre enn tolv lag. 

    Lag som etter beregning havner på nedrykksplass, men som ville hatt mulighet for å beholde plassen dersom sesongen ble ferdigspilt, får tilbud om å bli værende i samme divisjon.

Les mer om hvordan de ulike seriene avsluttes.

Dette gjelder for internasjonal håndball

OL-kvalifiseringen er utsatt for begge kjønn, og OL i Tokyo er flyttet til sommeren 2021. Håndballjentene skulle spilt kvalifisering i Montenegro 20.-22. mars 2020, mens Håndballguttas pulje var berammet til Trondheim Spektrum 17.-19. april. IHFs siste plan er at kvalifiseringen for menn skal gjennomføres 12.-14. mars 2021, mens kvinnenes turneringer skal avvikles helga etterpå - altså 19.-21. mars. 

All aktivitet for yngre landslag og beachlandslagene er avlyst.

Det europeiske håndballforbundet (EHF) vurdert alle utsatte og berammede turneringer de har ansvar for. I møtet har de blant annet vedtatt å avlyse alt av europacupspill, med unntak av avslutningen av Champions League for menn. Avslutningen for kvinnelagene ble avlyst 26. juni. Kvalifiseringen til EM er avlyst, og lagene som skal spille i Norge og Danmark tildeles plass som følge av ranking. Les mer her!

EM for kvinner i desember

I desember 2020 skal Norge og Danmark arrangere EM for kvinner. Sammen med EHF jobber vi som arrangører for fullt med tanke på at dette mesterskapet skal gjennomføres som planlagt.
 
Dersom du har kjøpt eller skal kjøpe billetter, og arrangementet blir avlyst eller endret slik at billettene ikke kan benyttes i desember, vil du få tilbud om refusjon. Du vil få refundert hele beløpet, minus et billettgebyr.
 
Les mer om salgs- og leveringsbetingelsene.

Har du spørsmål rundt dette, ta kontakt med kundeservice i Eventim.

Informasjon til klubber og lag

Her finner du informasjon om de juridiske konsekvenser for idretten som følge av koronaviruset.

Norges Håndballforbund er i tett dialog med Norges Idrettsforbund (NIF) om håndteringen av situasjonen. NIF har på sine hjemmesider opprettet en temaartikkel om det nye koronaviruset.

NIF har sendt ut et utfyllingsskjema til alle norske idrettslag. Her bes mottaker om å rapportere konsekvensene virussituasjonen har hatt for sin klubb. Idrettsforbundet har også laget en samlesak som viser ulike støtteordninger klubber kan søke på.

Det er også kunngjort at årsmøter nå kan avholdes digitalt, uten krav om fysisk oppmøte. Norges Idrettsforbund har laget en artikkel med veiledere som viser tre ulike måter å avvikle årsmøter på.

Vi oppfordrer på det sterkeste personer om å respektere instruksen for smittevern som gis fra helsemyndighetene.