Annonse:
Verdiløftet
Annonse:
Verdiløftet

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lio, Kåre Geir - korona.jpg

Endelig kan barn og unge spille kamper igjen

- Vi er tilfredse med at noe mer av aktiviteten kan gjenopptas, men skuffet på vegne av de over 20 år.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det sier håndballpresident Kåre Geir Lio etter at de nye koronaretningslinjene ble presentert torsdag kveld.

Det åpnes nå for kampaktivitet for barn og unge til og med 20-årsklassen. Det vil samtidig si at ungdom på videregående skolealder kan trene med nærkontakt igjen. Voksne over 20 år kan igjen trene innendørs i grupper på 20 personer med en meters avstand. For håndballen vil dette si at vi kan gjenoppta kampaktivitet allerede fra kommende helg. Nærmere informasjon om dette vil komme fra den enkelte region.

Når det gjelder topphåndballen er definisjonen utvidet til også å omfatte 1. divisjon, men ikke 2. divisjon. Kommende Bring- og LERØY-runder vil bli avviklet som oppsatt.

- Idretten har sendt et tydelig signal om hvor viktig det er å komme i gang med aktiviteten igjen, uansett aldersgrupper og nivå. Vi er tilfredse med at regjeringen åpner for at noe mer kan gjenopptas. Samtidig er det ikke til å legge skjul på at vi er skuffet over at ikke ble mer enn dette, sier Lio.

- At en stor andel av lagene på seniornivå fortsatt må vente på å trene som normalt og spille kamper, bekymrer oss. Denne gruppen har vært veldig skadelidende gjennom hele pandemien. Til syvende og sist handler dette om folkehelsa. Både den fysiske og mentale. Det skuffer meg at politikerne ikke prioriterer langsiktig tenkning, sier Lio, som i forkant av regjeringens kunngjøring ba politikerne om å være modige i sitt valg.

- Vi lever i en krevende tid, og vi må alle bidra til å finne løsninger på hvordan vi som samfunn skal finne veien videre. På bakgrunn av de erfaringer vi har gjort oss de to siste årene, både som samfunn og i idretten, er jeg overbevist om at idretten burde vært en sterkere del av løsningen enn det myndighetene fortsetter å legge opp til, sier Lio.
- Vi stiller også spørsmål ved om de restriksjoner som fortsatt påføres voksenhåndballen er forholdsmessige, og den logiske bristen mellom disse og lettelser i samfunnet for øvrig. Vi ber om at det fortløpende gjøres nye vurderinger av restriksjonene, og at disse ikke gjelder en dag lengre enn de må, slik også regjeringen selv har uttalt.

Nå lover håndballpresidenten å jobbe videre for å få gjennomslag.

- Sammen med øvrige særforbund og Norges Idrettsforbund vil vi bruke de kanaler vi kan for å argumentere for vårt syn. Vi har erfaringen, og vi har gode protokoller, rutiner og regler som skal gjøre det fullt mulig å drive idrett på alle nivåer. Jeg vet at klubbene vil fortsette å være flinke til å etterleve alt dette. Vi ber om tillit til at de og vi får bevise det.