Annonse:
Verdiløftet
Annonse:
Verdiløftet

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

nm senior.jpg

Utsetter NM-finalene til våren

De fire NM-finalene, som skulle vært spilt 29. desember, er utsatt. Arrangementet flyttes til 2022.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter at regjeringen 13. desember presenterte ytterligere smitteverntiltak, har Norges Håndballforbund ført dialog med de involverte seniorklubbene rundt avvikling av sesongens fire NM-finaler. Konklusjonen er at arrangementet utsettes til våren 2022.

- En direkte konsekvens av de nye retningslinjene er at juniorfinalene ikke kan spilles 29. desember. Basert på dette, at det er kommet ytterligere restriksjoner på antall publikum, og en dialog med de involverte klubbene og Norsk Topphåndball, utsettes finalene til våren 2022, sier generalsekretær i Norges Håndballforbund (NHF), Erik Langerud.

NHF og klubbene har som mål at alle fire kampene skal avvikles samme dag og i samme arena. NHF vil i løpet av inneværende uke komme tilbake med nærmere informasjon rundt omberamming av de utsatte finalene.

- Vi ønsker å lage et arrangement som er NM-finalene verdig, og som spilles for fulle tribuner. Både spillere, trenere og klubber uttrykker at dette arrangementet står i en særstilling i norsk håndball. Basert på dette ønsker vi å utsette, slik at det åpner seg en mulighet for at dette kan bli den festdagen NM-finalene skal være, sier Langerud.

Opprinnelig var planen å spille kampene i Oslo Spektrum i romjula. Da publikumsrestriksjonene gjorde at maksantallet til stede i hallen var 600 personer, ble de fire finalene flyttet til Nadderud Arena. Spilledatoen 29. desember lå fortsatt fast.

Denne ukas endringer gjør at det ikke ville vært mulig å ha inn tilskuere 29. desember, og de to juniorkampene måtte uansett ha blitt utsatt.

- Å spille bare seniorfinalene 29. desember, og da for tomme tribuner, ville ikke gitt den festen som vi, spillerne og klubbene ønsker oss og håper på. At det derfor blir en utsettelse, er en avgjørelse klubbene uttrykker at de respekterer. Vi har hatt gode møter, og har fått mange konstruktive innspill – både for og imot den avgjørelsen vi nå har landet på. Målet for oss har vært å ivareta en helhet, sier Langerud.