Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20200423-Korona-trening-22-Foto-Svein-André-Svendsen.jpg
Foto: Svein André Svendsen

Langt færre kan trene som normalt

Mange lag må nå legge om treningene. NHF og NIF vil jobbe for at endringen blir så kortvarig som mulig.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringens nye smitteverntiltak, som vil gjelde fra og med onsdag 15. desember og frem til og med 11. januar, fører ikke bare til stans i det meste av kampaktiviteten i Håndball-Norge.

Også treningshverdagen blir påvirket for svært mange av Norges Håndballforbunds (NHFs) lag og medlemmer.

Det er kun lag bestående av spillere på barnehage- og grunnskolealder som kan trene innendørs med nærkontakt, og da i grupper på maks 20 spillere. I tillegg er lag fra REMA 1000-ligaen fritatt fra kravet om å unngå nærkontakt.

Spillere som er eldre enn ungdomsskolealder (men under 20 år), kan trene inne i grupper på 20 spillere, men uten nærkontakt.

Med unntak av spillere fra REMA 1000-ligaen, kan spillere over 20 år kun trene utendørs, og da uten nærkontakt.

- Dette er inngripende tiltak, som får store konsekvenser for mange. Vi ber innstendig lagene gjøre slik de var så flinke til i 2020, nemlig å søke etter kreative og gode løsninger for trening innenfor de rammene som gjelder. Samtidig kan jeg love at vi i Norges Håndballforbund, sammen med Norges Idrettsforbund (NIF), går i gang med å jobbe for at skal bli mulig å komme i gang med ordinær trening igjen – for alle, sier generalsekretær i NHF, Erik Langerud.

NB! Norges Håndballforbund har fått henvendelser fra lag som spør om det er greit at de reiser på turneringer i utlandet i løpet av de kommende fire ukene.

- Dette er noe vi sterkt fraråder, sier generalsekretær Langerud.