Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20200119-Bring-G16-Stord-tilskuere-Foto-Peter-Tubaas.jpg

Alle koronatiltakene er nå fjernet

Regjeringen har fjernet de siste koronatiltakene. - Vi kan gå tilbake til en normal hverdag!

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den siste tiden har det vært adgang til å trene og spille som normalt for alle alderstrinn og nivåer. Nå kommer de siste lettelsene som åpner opp for en normal hverdag igjen:

Fra lørdag 12. februar kl. 10.00 er det heller ikke lenger noen krav til hvor mange mennesker som kan besøke en hall under et håndballarrangement.

Nå gjelder altså verken meteren, munnbindet eller maksantallet. 

Forskriftsfestet krav om smittevernfaglig forsvarlig drift i covid-19-forskriften oppheves. Det innebærer at det ikke lenger er noen særlige krav til arrangører knyttet til størrelse på arrangement/sammenkomster eller krav til å legge til rette for avstand, fremgår det av regjeringens hjemmesider lørdag formiddag.

– Koronapandemien utgjør ikke lenger en stor helsetrussel for de fleste av oss. Omikronviruset gir langt mindre alvorlig sykdom, og vi er godt beskyttet av vaksiner. Vi fjerner derfor nesten alle smitteverntiltakene, som meteren, krav om munnbind og isolasjon. Vi kan gå tilbake til en normal hverdag, sa statsminister Jonas Gahr Støre i sin begrunnelse da de endelige lettelsene ble presentert.