Annonse:
Verdiløftet
Annonse:
Verdiløftet

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lio, Kåre Geir - korona.jpg

Lios oppfordring: - Dere må være modige!

Håndballpresidenten har et klart budskap til regjeringen før torsdagens korona-kunngjøringer.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden den forrige tiltakslista ble iverksatt 14. desember, har det meste av kampaktiviteten i Håndball-Norge vært satt på vent. Også treningshverdagen har vært påvirket for svært mange av Norges Håndballforbunds lag og medlemmer.

Unntakene har vært REMA 1000-ligaen, hvor lag har både spilt og trent som normalt. I tillegg har barn og ungdom  barnehage- og grunnskolealder kunnet trene med nærkontakt.

Torsdag kl. 19.00 legger regjeringen frem hvilke koronaretningslinjer som skal gjelde den kommende perioden.

Idretten har vært tydelig på hvor viktig det nå er å komme i gang med aktiviteten igjen, uavhengig av alder og nivå.

I forkant av regjeringens pressekonferanse kommer håndballpresident Kåre Geir Lio med en siste oppfordring til regjeringen:

- Dere må være modige og treffsikre i valgene dere tar nå. Tenke langsiktig og ta det valget som gagner samfunnet mest, sier Lio.

- Nå handler det om å løse situasjonen vi står i, gjennom mest mulig normal drift av samfunnet. Få hverdagen i gang igjen. Viser det seg at det ikke fungerer, må vi gjøre om. Men det kan ikke lenger bare handle om innstrammende tiltak, sier håndballpresidenten.

Han fastholder at han har tillit til fagmyndighetene:

- De kan det de driver med, slik de alltid har gjort. Men vi i idretten ber om å få bli en mer sentral del av løsningen – gi oss den tilliten! Vi vet mer nå enn tidligere om hvordan vi kan holde det høye aktivitetsnivået vi ønsker, og samtidig holde en lavest mulig smittegrad. Det er gjennomført internasjonale mesterskap uten store smitteutbrudd, det er gjennomført tusenvis av kamper og treninger i pandemien uten store problemer. Vi har gode retningslinjer og protokoller, og norske håndballklubber er svært flinke til å ta ansvaret sitt, med både hygiene, testrutiner, isolering og oppfølging, sier Lio, og avslutter:

- Idretten har vist at samfunnet kan gå videre uten at det avler noe stort oppsving i antall koronatilfeller. Vår aktivitet er viktig for store deler av befolkningen – både fysisk og psykisk. Det langsiktige perspektivet forventer jeg at de ansvarlige politikerne ser.