Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Nadderud-Arena.jpg
Foto: Terje Pedersen / NTB

Åpner for flere tilskuere på idrettsarrangementer

Regjeringen åpner for inntil 1500 personer på innendørs arrangementer med faste tilviste plasser.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

- Økningen i antallsbegrensningen er et steg i riktig retning, men vil for mange håndballklubber dessverre ikke ha noen vesentlig effekt. Dette blant annet som følge av de kravene som er satt til separate fasiliteter for hver kohort, sier assisterende generalsekretær i Norges Håndballforbund, Per Eirik Magnussen.

De nye reglene trer i kraft fredag 21. januar kl. 12, og gjelder for arrangementer med faste tilviste plasser. For innendørs arrangementer gjelder følgende regler: 

  • Inntil 1500 personer. Der det er flere enn 200 personer til stede kan man ha maksimalt 50 prosent kapasitet.
  • Ved arrangementer hvor det er flere enn 200 personer til stede, skal de som er til stede fordeles i kohorter på inntil 200 personer. Det skal hele tida være minst to meters avstand mellom kohortene.

Det er fremdeles et krav at all aktivitet skjer på en smittevernfaglig forsvarlig måte. Det innebærer blant annet at:

  • Arrangøren skal sørge for at alle som er til stede, skal kunne holde minst 1 meters avstand til andre som ikke er i samme husstand eller er tilsvarende nære, målt fra skulder til skulder. 
  • Istedenfor 1 meters avstand kan arrangøren sørge for at publikum har minst ett ledig sete mellom seg på samme seterad fra de ankommer arrangementet. Personer fra samme husstand kan sette seg nærmere hverandre etter ankomst.
  • Arrangøren må sørge for at kohortene har separate toalettfasiliteter, garderober og evt. servering.
  • Det forutsettes smittevernfaglig forsvarlig drift av arrangementene. Arrangører som planlegger for mer enn 200 i publikum, skal utarbeide en skriftlig plan for hvordan et forsvarlig smittevern skal ivaretas på det stedet arrangementet gjennomføres.

Ønsker flere lettelser

Regjeringen vil gjøre en ny vurdering av smitteverntiltakene i starten av februar. Da håper Norges Håndballforbund at det vil komme flere lettelser for idretten.

- Idretten hadde som sitt primære innspill at den enkelte arrangør selv kunne vurdere og fastsette kapasitetsutnyttelsen basert på arenaens utforming og størrelse, alternativt en prosentvis utnyttelsesgrad. Norges Håndballforbund håper regjeringen ved neste vurdering i større grad vil ivareta behovet for våre klubber, sier Per Eirik Magnussen og legger til:

- Norges Håndballforbund understreker videre at det viktigste framover er å åpne opp for den delen av aktiviteten som ennå ikke kan trene som normalt og spille kamper.

Les mer på regjeringens hjemmeside