Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

nm senior.jpg

Svarer på beramming av NM-finalene

NHFs generalsekretær Erik Langerud forklarer hvorfor NM-finalene spilles 29. desember i Nadderud Arena.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag ble det kjent at NM-finalene flyttes fra Oslo Spektrum til Nadderud Arena. Kampdatoen 29. desember fastholdes, men med dagens restriksjoner vil maksimalt 600 mennesker kunne være til stede samtidig.

Avgjørelsen har ført til enkelte spørsmål – blant annet om hvorfor man ikke har utsatt finalene til vinteren/våren 2022, med håp om at det vil være mulig å fylle Oslo Spektrum på et senere tidspunkt av sesongen.

- Norges Håndballforbunds hovedlinje har hele veien vært at de kamper som kan spilles, skal spilles. Det ligger til grunn også her. Det er det flere grunner til, sier Norges Håndballforbunds (NHFs) generalsekretær Erik Langerud – og forklarer videre:

- Ingen vet hvordan pandemien og restriksjonene ser ut når vi kommer over i 2022. Hadde vi hatt garanti for at vi kunne spille NM-finalene uten restriksjoner i løpet av vinteren eller våren, og at alle seriekamper for øvrig gikk som planlagt, så hadde det selvsagt vært interessant å se på en ny dato i Oslo Spektrum. Den garantien finnes imidlertid ikke, påpeker Langerud.

- Generalterminplanen er allerede tettpakket. En klubb som Vipers har ikke ledig spilledato før midt i mai. Når vi kommer til den fasen av sesongen, er målet også å få avviklet et sluttspill. Det har ikke minst klubbene vært tydelig på, sier generalsekretæren.

Han påpeker at de få datoene som per nå står som kampfrie dager, kan bli viktige tidspunkter å lene seg på når NHF skal beramme eventuelle utsatte kamper.

- Vi vet også at jo flere kamper som utsettes, jo større er sannsynligheten for en tett og tøff kampbelastning for spillerne på ett eller annet tidspunkt, sier Langerud.

Artikkelen fortsetter under bildet.

150616_Langerud_Erik_NHF_640x360web.jpg

Generalsekretær Erik Langerud. Foto: NHF

Det er i tillegg kommet spørsmål i sosiale medier fra personer som lurer på hvorfor juniorfinalen for menn mellom Melhus og Charlottenlund ikke kunne vært spilt i Trøndelag. Til dette sier Langerud:

- Tilbakemeldingen vi har fått fra de aktuelle klubbene er at de gleder seg til å reise til Oslo og Bærum. De ønsker å spille NM-finalen på samme dag og sted som de seks andre lagene.

- Som alle andre er vi veldig lei oss for at det ikke ble mulig å arrangere finalefest i Oslo Spektrum. Men løsningen som nå er valgt, er den beste av de dårlige alternativene, fastslår generalsekretær Erik Langerud.