Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lio, Kåre Geir - korona.jpg

Nå må håndballen gjenåpnes!

Torsdag 13. januar presenterte regjeringen lettelser for en stor del av norsk idrett.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

For vår egen del er vi naturligvis glade for at barne- og ungdomshåndballen igjen er i gang, samt at dette også gjelder 1. divisjon.

MEN, det er fremdeles dessverre sterke restriksjoner for våre lag i seriene som spilles fra 2. til 6. divisjon. Disse seriene har helt siden våren 2020 vært av og på, trent inne og ute, trent med og uten nærkontakt og ikke minst: hele tiden etterlevd regjeringens råd og anbefalinger. Tiden er for lengst inne til at også denne gruppen av håndballen kan trene og spille som normalt. Vi har over lang tid vist at vi er gode på å etterleve smittevernstiltak. Majoriteten er spillerne er voksne og har både 1, 2 og 3 doser. Likevel er spillerne fremdeles underlagt sterke restriksjoner som gjør det umulig å trene og spille kamp som normalt.

Totalt utgjør denne gruppen ca. 9.000 spillere. Med andre ord en svært liten andel hvor vaksinegraden samtidig er høy.

NÅ MÅ VI FÅ TRENE OG SPILLE HÅNDBALL SOM NORMALT IGJEN!

Frafallet er allerede stort. Skal denne gruppen av spillere oppleve at tredje sesong på rad må avkortes eller ikke spilles i det hele tatt?

Er det forholdsmessighet mellom aktivitetsrestriksjoner, smitterisiko og sykdomsbyrde?

Gjennom hele pandemien har vi praktisert godt smittevern, og vi har ikke sett noe dokumentasjon på at håndballaktivitet medfører vesentlig økt smitte. Snarere tvert imot har protokoller, arrangementshåndbøker og fokus på smittevern redusert spredning av smitte.

I midten av desember ble alt satt på vent i fire uker. Nå er det ytterligere fire uker som gjelder. Vi mener dette er for lenge å vente. 9.000 spillere fordelt på 356 kommuner gir liten økt risiko for smitte sett med våre øyne. Vi ber om at regjeringen snarest gjør en ny vurdering, og at den er full åpning av håndballen.

Vi skal ta vårt ansvar og love fullt fokus på bra smittevern. Og ja, resulterer dette i vesentlig grad av økt smitte, økt press på helsevesenet etc. så får vi heller lukke ned igjen. Slik det er nå, mener vi det verken er forholdsmessighet eller dokumentert grunnlag for de gjeldende restriksjoner.

Kåre Geir Lio 
Håndballpresident