Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel
Annonse:
Ny landslagsdrakt fra hummel

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Lizabeth Menzies / Centers for Disease Control and Prevention / AFP / NTB Scanpix
Foto: Lizabeth Menzies / Centers for Disease Control and Prevention / AFP / NTB Scanpix

Oppdatert koronainfo

På denne siden har vi samlet informasjon rundt koronavirusets påvirkning på håndballen.

Saken ble sist oppdatert 7. januar.

Breddehåndballens innendørsaktiviteter er stanset midlertidig i perioden frem til 19. januar. Klubber, trenere og spillere oppfordres til å finne løsninger utendørs. Les mer her!

Nederst på denne siden finner du all informasjon NHF har publisert vedrørende koronavirusets påvirkning på håndballen.

Her er oppdaterte protokoller (dato for siste oppdatering står i parentesen):

For barn gjelder:

For spillere over 20 år gjelder:

Se også:

OBS! Det kan finnes lokale tilpasninger som følge av kommunale retningslinjer. Disse plikter klubbene å sette seg inn, og følge.

Vi oppfordrer på det sterkeste at alle respekterer instruksen for smittevern som gis fra helsemyndighetene.

 

Kamper

Seriespillet i REMA 1000-ligaen og 1. divisjon starter som planlagt, men med spesielle krav til avvikling av kampene.

Det er også publisert en veileder for gjennomføring av kamper og arrangement i barne- og ungdomshåndballen.

7. og 8. oktober ble det klart at Norges Håndballforbund jobber med mål om oppstart av kampaktivitet i 2. divisjon fra desember. Treningen kan gjenopptas fra 12. oktober, regulert av en detaljert protokoll.

Oppdatert informasjon om NM Junior, LERØY-serien og Bringserien ble publisert på handball.no onsdag 11. november:

Se også informasjonen som ble lagt ut på handball.no 13. august.

Trening

Treninger og kamper (mot lag fra egen region) ble igangsatt for lag og utøvere til og med 19 år fra 1. august 2020.  Senere er også 20-åringer blitt inkludert i denne delen av aktiviteten.

Retningslinjene for nærkontakt-trening innen topphåndballen (REMA 1000-ligaen og 1. divisjon) ble sist oppdatert 31. august. 2. divisjonslagene kan trene med nærkontakt fra 12. oktober. Det jobbes for at kampaktiviteten på dette nivået kan starte opp fra desember 2020.

Avlysninger

Norges Håndballforbund og Norges Fotballforbund har i samråd bestemt at Landsturneringen 2020, som skulle vært avholdt 4.-6. september i Kristiansand, er avlyst.

Også veteran-NM 2020 er avlyst. Turneringen var planlagt gjennomført i oktober 2020 i Bergen.

Her finner du informasjon om de juridiske konsekvenser for idretten som følge av koronaviruset.

Norges Håndballforbund er i tett dialog med Norges Idrettsforbund (NIF) om håndteringen av situasjonen. NIF har på sine hjemmesider opprettet en temaartikkel om koronaviruset.

Idrettslag og frivillige foreninger kan søke om kompensasjon for tapte inntekter. Fram til 15. januar 2021 er koronatiltakspakke 3 tilgjengelig. Les mer her! 

Norges Idrettsforbund har utviklet en tjeneste for registrering av deltakere på arrangement. Kanskje noe for nettopp din klubb? 

Idrettsforbundet har også laget en samlesak som viser ulike støtteordninger klubber kan søke på.

Det er også kunngjort at årsmøter nå kan avholdes digitalt, uten krav om fysisk oppmøte. Norges Idrettsforbund har laget en artikkel med veiledere som viser tre ulike måter å avvikle årsmøter på.

Alle klubber er pålagt å ha desinfeksjonsutstyr i forbindelse med sine aktiviteter. Slikt utstyr kan kjøpes hos Norges Håndballforbunds utstyrsleverandør AssistCo.

OL-kvalifiseringen er utsatt for begge kjønn, og OL i Tokyo er flyttet til sommeren 2021. Håndballjentene skulle spilt kvalifisering i Montenegro 20.-22. mars 2020, mens Håndballguttas pulje var berammet til Trondheim Spektrum 17.-19. april. IHFs siste plan er at kvalifiseringen for menn skal gjennomføres 12.-14. mars 2021, mens kvinnenes turneringer skal avvikles helga etterpå - altså 19.-21. mars. 

All aktivitet for beachlandslagene er avlyst. IHF har dyttet VM for juniorjentene og U-jentene fra 2020 til 2021, mens EHF planlegger EM for juniorgutta og U-gutta i januar 2021.

Det europeiske håndballforbundet (EHF) har vurdert alle utsatte og berammede turneringer de har ansvar for. I møtet har de blant annet vedtatt å avlyse alt av europacupspill sesongen 2019-2020, med unntak av avslutningen av Champions League for menn. Avslutningen for kvinnelagene ble avlyst 26. juni. Kvalifiseringen til EM er avlyst, og lagene som skal spille i Norge og Danmark tildeles plass som følge av ranking. Les mer her!

Ti norske lag skulle spille europacup sesongen 2020-2021 - les mer på vår samleside om norske lag i e-cup. Haslum og Arendal, som skulle vært med i kvalifiseringen til EHF European League, kunngjorde 20. august at de har trukket seg på grunn av koronasituasjonen. Senere har også Byåsen Håndball Elite og Molde Elite vært nødt til å trekke seg fra EHF European League, mens Kolstad og Drammen har trukket seg fra EHF European Cup.

24. august offentliggjorde Det europeiske håndballforbundet at kvalifiseringsrundene til EHF European Cup for menn flyttes én måned. 2. kvalifiseringsrunde er nå lagt til november, mens 3. runde er berammet til desember.

EM for kvinner i desember

På bakgrunn av norske helsemyndigheters grundige vurderinger, samt politiske myndigheters klare krav og ønsker, kunne ikke Norge stå som arrangør av Håndball-EM for kvinner i desember. Danmark huser hele mesterskapet, under strenge protokoller. EM åpner 3. desember, og Håndballjentenes kamper vises på TV 3 / Viaplay.