Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Årets ungdomstrener og klubb.jpg
Oppsal IF vant Årets klubb, mens Gjøril Anett Johnsson Solberg vant Årets ungdomstrener

Prisdryss under Håndballtinget

Årets ungdomstrener, Årets klubb samt to Innsatspriser ble tildelt personer og klubber i Region Øst.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Helgen 6.-8. mai ble Håndballtinget arrangert på Scandic Park Hotel i Sandefjord. Lørdag kveld var det klart for Håndballens Hederskveld og den årlige festmiddagen for deltakerne. Konferansier og komiker Nils Ingar Aadne ledet deltakerne gjennom hederskvelden med stødig hånd, mens Lars Lillo-Stenberg stod for underholdningen.

Juryen falt ned på åtte vinnere som alle mottok sine priser til stående applaus og stor jubel fra salen. Fra Region Øst var det to vinnere:

Årets ungdomstrener:
Årets ungdomstrener: Gjøril Anett Johnsson Solberg
Foto: Svein André Svendsen

Gjøril Anett Johnsson Solberg, Kråkerøy IL og Fredrikstad BK

Generalsekretær Erik Langerud utdelte hederen til Johnsson Solberg. Forslagstillere skrev blant annet dette i begrunnelsen:

Vinneren er trener for er J16 lag som hun har fulgt siden de var 6 år. Hun har hatt fokus på å rullere jentene mellom nivå 1 og 2, samt hospitere i høyere årsklasser ved behov. Det er viktig for vinneren å se og lytte til hver enkelt spiller og gi utfordringer som matcher den enkeltes spiller sitt sportslige nivå.

Vinneren har hatt fokus på det sosiale fellesskapet og involvering av foreldregruppen. Dette har vært en viktig årsak til å beholde flere spillere i laget/klubben over lengre tid. Det har vært lite turnover i gruppen og laget utgjør i dag 24 spillere.

Hennes utrolige engasjement og hjerte for håndballen smitter over på både spillere og foreldre. Hun er et godt forbilde i klubben!

Treneren åpnet med å takke klubbene hun er en del av, og jentene hun har trent i en årrekke.

– For å skape et godt miljø er det viktig å ha med foreldregruppa og hele tiden se hver enkelt spiller. Det å ivareta alle selv om noen er mer ivrig enn andre, er også ekstremt viktig. Så takk, dette var overraskende! 

Årets håndballklubb:Årets håndballklubb: Oppsal IF
Foto: Svein André Svendsen

Oppsal IF

Visepresident Bente Aksnes delte ut prisen for Årets håndballklubb. Forslagsstiller brukte blant annet følgende argumentasjon da de foreslo Oppsal:

Årets håndballklubb er en klubb som er veldrevet gjennom flere år, med stort fokus på utvikling av klubben og menneskene i den, herunder trenere, dommere, ledere og aktive. Årets håndballklubb tar en aktiv rolle i sitt lokalmiljø, og er et godt sted å være.

Vinneren viser at det er mulig å drive med både topp- og breddehåndball uten at det går på bekostning av bredden. Klubben har fokus på utvikling av barnekampledere, dommere og trenere. Klubben ønsker å vise de unge at det er mange måter man kan bidra til en klubb på selv om man ikke blir elitespiller.

De siste to årene har klubben arrangert både sommerskoler og håndballskoler for å gi barn og unge i nærmiljøet et godt tilbud på sommeren.

Styreleder Annica Andersson mottok utmerkelsen på vegne av klubben.

– Det er fantastisk! Spillere, foresatte, frivillige, trenerne våre og de ansatte - prisen går til dere. Vi skal gjøre alt vi kan for å fortsette å være et inkluderende, godt sted, og ta vare på hverandre. Tusen takk! 

Innsatsprisen

I tillegg til åtte hederspriser, skulle tre personer motta Innsatsprisen for henholdsvis år 2019, 2020 og 2021. For å bli nominert til Innsatsprisen, må kandidatene ha vist ekstraordinær innsats for egen klubb i minimum 15 år, de må ha vist stor glød og engasjement, fremstått som godt et forbilde og inneha stort pågangsmot og utholdenhet.

innsatsprisen.jpg
F.v.: Gunne Westreng Gustavsen (Fjellhammer IL), Anne Kauppi (ÅTIL) og Grethe Tønnesen (Oppsal IF).
Foto: Svein André Svendsen

Innsatsprisen for året 2019 ble delt ut først, og den gikk til Grethe Tønnesen fra Oppsal.

- Grethe har vært trener, oppmann, styremedlem og spiller i Oppsal, og er i dag æresmedlem og fremdeles aktiv i Oslo-klubben. Hun er på alle treningene til elitelaget, men har også et stort hjerte for bredden, spesielt for guttehåndballen og utviklingen av denne, fortalte Kramer fra scenen.

Gunne Westreng Gustavsen fra Fjellhammer IL ble hedret med Innsatsprisen for 2021.

Gunne har kun spilt én kamp i grønt, men har til gjengjeld hatt «alle» roller i klubben siden slutten av 70-tallet. Forslagsstiller pekte på Gunnes evne til å ta kontroll på stort og smått i klubben, og forteller videre at du trolig «møter Gunne i Lørenskoghallen hver helg både før, under og etter sesong, der hun tar på seg en rekke arbeidsoppgaver med hjertet utenpå drakta».

Vi gratulerer alle prisvinnerne!

Håndballtinget_2022_RØ_Delegater.jpg27 delegater fra NHF Region Øst deltok på tinget.

Mer om Håndballtinget kan du lese her.