Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

nora_isabell_1_web (1).jpg
Julie Diesen Soleim (t.v.) og Nora Isabell Husom Nordstrand tok bronse med LK05 under EYOF i Slovakia

Olympiske medaljer til Innlandet

To Storhamar-jenter var med i troppen som tok medalje under årets EYOF i Slovakia.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere av U-landslagene våre har vært ute og kjempet om medaljer i Europa denne sommeren. Under EYOF (European Youth Olympic Festival) i Slovakia deltok LK05 for LK04, da sistnevnte lag var i Nord-Makedonia for å spille U18-VM. De to Storhamar-spillerne Nora Isabell Husom Nordstrand og Julie Diesen Soleim var med i troppen til EYOF 24.-30.juli.

De norske jentene startet mesterskapet bra ved å vinne de to første gruppespillskampene mot henholdsvis Kroatia (22-16) og Montenegro (25-14). Deretter ble det et surt ettmålstap mot Tyskland i siste gruppespillskamp, som førte til at gruppeseieren røk. Norge var allikevel videre til semifinalen, hvor Ungarn stod på motsatt banehalvdel.  

Semifinalen var en jevn batalje, og lagene kunne ikke skilles da sluttsignalet gikk på stillingen 30-30. Dermed måtte lagene ut i ekstraomganger. Det var til slutt Ungarn som trakk det lengste strået og fikk finaleplassen, mens de norske jentene måtte ta til takke med bronsefinale. Semifinalen endte 36-33 til ungarerne.

I bronsefinalen fikk Norge sjansen til å revansjere det sure gruppespillstapet mot Tyskland. Det var lenge en jevn kamp, men litt ut i andreomgang tok Norge kontroll over kampen og kjørte ifra tyskerne. Da sluttsignalet gikk på stillingen 28-23, kunne de norske jentene strekke hendene i været for bronsemedalje

Storhamar-jentene er begge enige om at dette var en god opplevelse:

- Det var en opplevelse fylt med læring og inntrykk. Jeg sitter igjen med gode venner på tvers av klubber i Norge, og sterke håndballminner jeg kommer til å ta med meg videre, sier Diesen Soleim før Husom Nordstrand legger til:

- EYOF er en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme. Samholdet i gjengen vår er noe av det beste jeg har opplevd og å sikre bronsemedaljen mot Tyskland var over alle forventninger. 

Det kan virke som om erfaringen i mesterskapet har gitt mersmak og motivasjon til å stå på videre:

- Det å spille mesterskap med flagget på brystet har tent en gnist, og jeg gleder meg veldig til fortsettelsen, sier Husom Nordstrand. 

Over 2200 deltakere fra 48 land deltok under årets EYOF i Slovakia, som neste år arrangeres i nabolandet Slovenia. 

nora_isabell_2_web.gif