Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt
Annonse:
Halv pris på landslagsdrakt

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Bertine Emilie Sundby Lunde
Bertine Emilie Sundby Lunde spilte en god kamp for Norge, men det holdt ikke til finale for U-jentene.
Foto: Svein André Svendsen

Knepent semifinaletap for U-jentene i EYOF

U-jentene måtte ut i ekstraomganger mot Ungarn, men tapte til slutt 33-36 i semifinalen i EYOF.

U-jentene (LK05) har tatt seg solid gjennom gruppespillet i European Youth Olympic Festival (EYOF) etter seier over Kroatia og Montenegro, samt et surt ettmålstap mot Tyskland. Fredag kveld var det duket for semifinale for U-jentene, hvor de møtte Ungarn til en spennende kamp om den andre finaleplassen.

Det var dagens hjemmelag Ungarn som kom best i gang i semifinalen. Ungarn, som kom seg ubeseiret gjennom gruppespillet, spilte hurtig håndball og stod tøft bakover. Ti minutter inn i kampen var de dermed i ledelsen 5-3. Det tok dog ikke lang tid for U-jentene hadde spist opp ledelsen til Ungarn, og komt seg foran på stillingen 6-5.

Lagene fortsatte å spille jevnt, men etter en periode med norsk ledelse var det Ungarn som overtok den ti minutter før pause. Stillingen var da 10-8 i ungarernes favør. Pia Grønstad var en av de norske spillerne som virkelig stod fram fra sin høyre kantspiller-posisjon, med 4/4 fem minutter før pause. Ungarn beholdt ledelsen sin, og lagene gikk til pause på stillingen 14-13.

Pia Grønstad

Pia Grønstad storspilte på Norges høyrekant. Foto: Svein André Svendsen

Etter hvilen var det uhyre jevnt mellom de to lagene i starten av omgangen, og etter 35 spilte minutter var lagene likt på stillingen 17-17. Norge hadde initiativet ti minutter etter hvilen, og straffet Ungarn på deres feil, noe som resulterte i raske kontringsmål. Norge gikk opp i en tomåls-ledelse, og Ungarn tok time-out. Lagene spilte jevnt og byttet på å lage mål, men Norge var alltid et hakk foran. Ti minutter før slutt økte Norge til 26-24, og det var duket for en spennende avslutning på kampen.

Bertine Emilie Sundby Lunde scoret et viktig mål og sendte Norge opp i en tremåls-ledelse for første gang i kampen, men Ungarn hadde ikke gitt opp håpet. De ungarske jentene reduserte til 28-29 tre minutter til slutt, men rett etter scoret Norges toppscorer, Pia Grønstad, et viktig mål for Norge. Ett minutt før slutt hadde Ungarn utlignet til 30-30, og hadde ballkontroll da det var 30 sekunder igjen. Målvakt Frida Molaup Selnes reddet et viktig skudd kun fem sekunder før slutt, og sikret dermed ekstraomganger for Norge.

Norge startet første ekstraomgang klart best, men halvveis i omgangen overtok Ungarn overtaket. Ungarn ledet 33-32 etter første ekstraomgang. Ungarn fortsatte å være i starten av andre ekstraomgang, og ledet med ett mål etter halvspilt omgang. Halvannet minutt før slutt satte Ungarn spikeren i kista, og vant dermed semifinalen. Norge tapte semifinalen 36-33, og møter dermed Tyskland til bronsefinale lørdag 29.07 klokken 12:00.

FAKTA
European Olympic Youth festival (EYOF) jenter – semifinale
Ungarn–Norge 36-33 (30-30, 14-13) e.e.o.
Detva, Slovakia
Norge: Vilde Amalie Klaussen, Nora Isabell Husom Nordstrand 1, Pia Grønstad 7, Ebba Kjetildatter Nossen 1, Linnea Hareton 2, Zara Johnsson Solberg 1, Jenny Bing Husaas 1, Synne Olsen 3, Bertine Emilie Sundby Lunde 5, Julie Diesen Soleim 2, Sanna Nord-Varhaug Romvig 3, Frida Molaup Selnes, Thea Kristensen 2, Linnea Maria Ramén, Andrea Nalbant Moe 5.
Toppscorer Ungarn: 
Liza Palmai & Fanni Horvath, 8 mål hver.
Utvisninger: Norge 4x2 min., Ungarn 3x2 min.

Kamprapport
Mer om U-jentene
Mer om EYOF