Lagbilde LK05 EYOF. Bak f.v. Linnea Hareton, Eirik Haugdal, Johan Johnsson, Charlotte Hansen, Ingvild Helland Anderson, Zara Johnsson Solberg. Midten f.v. Julie Diesen Soleim, Hedda Dahl Bøhleng, Isabell Husom Nordstrand, Pia Grønstad, Ebba Nossen, Jenny Bing Husaas, Synne Olsen, Thea Kristensen, Thea Njærheim Jørgensen. Foran f.v. Bertine Sundby Lunde, Sanna Nord-Varhaug Romvig, Frida Molaup Selnes, Vilde Klaussen, Nora Håland Landråk, Iselin Kvannli, Linnea Ramén.
U-jentene tok en velfortjent bronse etter en god kamp mot Tyskland.

Bronse til U-jentene i EYOF

Etter en jevn første omgang mot Tyskland, ble det bronsemedalje til U-jentene etter seier 28-23.

Etter et knepent semifinaletap mot Ungarn fredag kveld i European Youth Olympic Festival (EYOF), var det lørdag duket for bronsefinale for U-jentene. Jentene møtte Tyskland, som de tapte med ett mål for i gruppespillet, til en tøff kamp om bronsemedaljen.

Det var jevnt mellom de to lagene i åpningsminuttene, men Norge hadde et lite overtak. Begge lagene stod godt imot i forsvar, noe som resulterte i svært få mål de første minuttene av kampen. Også Norges målvakt Vilde Amalie Klaussen var en sterk bidragsyter til Tysklands få mål. Etter ti spilte minutter stod det likt mellom lagene på stillingen 4-4. Etter et drøyt kvarter gikk Tyskland opp i en tomåls-ledelse for første gang i kampen, og Norge tok time-out.

Tyskland lyktes godt med linjespillet sitt, og satte tre mål på rappen fra linjeposisjon. Ti minutter før pause ledet de dermed 11-9. Norge spilte hurtig håndball, og utlignet til 12-12 kort tid etter. 15 sekunder før pause gikk Norge opp i ledelsen på stillingen 14-13, noe som også ble pauseresultatet.

Linnea Hareton

Linnea Hareton og Norge hadde en god periode i starten av andre omgang, noe som var avgjørende for dagens seier. Foto Svein André Svendsen

Etter hvilen var det U-jentene som kom best i gang. Også denne omgangen var preget av lite mål begge veier, og etter åtte minutter hadde lagene kun scoret ett mål hver. Linnea Hareton stod fram og fikk fart på målscoringen til Norge. Etter ti minutter var Norge dermed foran med tre mål på stillingen 17-14. Norge kom foran ytterligere, og Tyskland tok en time-out.

Etter 45 minutter var Norge foran med hele 5 mål, etter at nevnte Hareton satte sitt femte for dagen. Norge hadde overtaket på Tyskland i denne perioden, og økte til hele 22-15 ti minutter før slutt. Tyskland hadde da kun scoret to mål på 20 minutter i andre omgang. Tyskland hentet inn noe av ledelsen, men klarte aldri å ta igjen Norge. Norge vant til slutt 28-23, og tok dermed en velfortjent bronsemedalje i EYOF.