Eirik Haugdal ledet U-jentene til seier i sin første kamp i EYOF.

Seier over Kroatia for U-jentene i EYOF

U-jentene startet EYOF på best mulig måte da de slo Kroatia 22-16 mandag kveld.

U-jentene (LK04), her representert ved LK05, er i Slovakia for å spille European Olympic Youth Festival (EYOF) mens 04-modellene deltar i VM i Nord-Makedonia neste uke. EYOF spilles i Slovakia 22.-30. juli. U-jentene skal møte Kroatia, Montenegro og Tyskland i gruppespillet, og det var førstnevnte som stod på motsatt banehalvdel mandag kveld.

U-jentene kom godt i gang mot Kroatia, og jobbet samlet og intensivt i forsvar – noe som resulterte i mange mål i kontra- og ankomstfasen. Norge gikk dermed til pause med ledelsen 13-6 over Kroatene.

Den andre omgangen ble tøffere, hvor Norge kun lagde ett mål på de 13 første ballkontrollene. De spilte seg til gode sjanser, men klarte ikke å sette ballen i mål. Norge klarte dog å holde på ledelsen, og kjempet seg tilbake igjen. U-jentene vant til slutt 22-16 i en god åpningskamp.

Trener Eirik Haugdal sa følgende etter kampen:

- Dette er første kamp sammen som et lag, og vi skal jobbe hardt for å bli enda jevnere i prestasjonene. Med enda lengre gode perioder, så blir dette bra. Samtlige jenter debuterer i mesterskap med flagget på brystet, og vi er glade for seier!

U-jentene startet altså EYOF på best mulig måte. Jentene spiller sin neste kamp allerede imorgen (26.07), hvor Montenegro står for tur klokken 16:30.

European Olympic Youth festival (EYOF) jenter – gruppespill

Kroatia – Norge 16-22 (6-13)

Detva, Slovakia

Norges spillere: Linnea Maria Ramén – 5 mål, Andrea Nalbant Moe – 4 mål, Bertine Emilie Sundby Lunde – 4 mål, Sanna Nord-Varhaug Romvig – 3 mål, Synne Olsen – 2 mål, Linnea Hareton – 2 mål, Pia Grønstad – 1 mål, Jenny Bing Husaas - 1 mål, Thea Kristensen, Frida Molaup Selnes, Julie Diesen Solem, Zara Johnsson Solberg, Ebba Kjetildatter Nossen, Nora Isabell Husom Nordstrand, Vilde Amalie Klaussen

Toppscorer kroatia: Ivana Fratnik, 9 mål

Utvisninger: Kroatia 5x2min, Norge 5x2min