Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

LK04_innlandet.gif
Storhamar-jenter i U18-VM. Fra venstre: Mathea Enger, Edle Christine Hønningstad, Ingeborg Storbæk Monné og Anna Janicijevic Malesevic

Innlandet godt representert i U18-VM

Innlandet var godt representert under U18-VM i Nord-Makedonia, hvor fire Storhamar-spillere var med i troppen.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

U-jentene (LK04) har akkurat vært i Nord-Makedonia for å spille VM fra 30.juli-10. august. I troppen var hele fire spillere fra Innlandet; Edle Christine Hønningstad, Ingeborg Storbæk Monné, Mathea Enger og Anna Janicijevic Malesevic (alle fra Storhamar).  

Norge startet mesterskapet på best mulig vis da de slo både Brasil, Uruguay og Tsjekkia i gruppespillet. Dermed gikk landslagsjentene våre ut av gruppespillet som gruppevinnere, og sikret seg samtidig et godt utgangspunkt inn i hovedrunden. Her ble motstanden tøffere, og Norge tapte knepent 19-22 mot Frankrike. Tapet medførte at Norge måtte slå det sterke ungarske laget for å ta seg videre til kvartfinalen i Skopje.  

Etter en meget jevn førsteomgang der lagene gikk til pause på stillingen 9-9, dro ungarerne ifra i andreomgangen og vant til slutt 24-19. Dermed måtte Norge innstille seg på å spille plasseringskamper i stedet for kvartfinale.  

Jentene klarte å omstille seg hurtig, og slo først Kroatia etter straffekastkonkurranse, før de avsluttet med stil ved å slå Tyskland hele 32-24 på mandag. Dermed endte Norge på 9.plass i mesterskapet.  

Storhamar-jentene markerte seg positivt på parketten i Nord-Makedonia, og synes det har vært en god erfaring å få matchet seg mot de beste lagene i sommer. 

- Vi er veldig fornøyde med hvordan laget har prestert og hvordan vi har utviklet spesielt forsvaret. Det er litt surt at kvartfinalen røyk, men vi tar med oss erfaringen videre, sier jentene før de legger til:  

- Nå gleder vi oss til å komme tilbake til klister og kaldere haller! 

U18-VM i Nord-Makedonia har fått mye omtale som det første mesterskapet med klisterfri ball, noe landslagssjef Thorir Hergeirsson ikke er spesielt fornøyd med.

Mesterskapet avsluttes i kveld onsdag når Danmark møter Sør-Korea til finalekamp i Skopje.