LK04 lagbilde 2022. Bak f.v Vedrana Terzic, Lene Rantala, Eirik Haugdal, Mia Högdahl, Kristine Lunde-Borgersen, Michael O'Sullivan, Guro Horten, Ingvill Helland Andersen, Tom Morten Svendsen. Midten f.v. Linnea Kyrkjeeide, Edle Hønningstad, Emma Helland-Døvle, Constance Hedenstad, Nora Rosenberg, Eline Solbakken, Leah Nordnes, Andrea Moe, Maria Grasdal, Ingeborg Monné, Mia Kvarme. Foran f.v. Marie Mjøs, Nicoline Jullumstrø, Stine Bore, Dina Frisendal, Ida Walin, Anna Malesevic, Selin Kamburce, Karoline Sether, Mathea Enger.
U-jentene hang lenge med i kampen mot Ungarn, men måtte til slutt se seg slått.

Kvartfinalen glapp for U-jentene i VM

Etter en jevn første omgang, klarte ikke U-jentene å holde følge med Ungarn som til slutt vant 24-19.

U-jentene er frem til 10. August i Nord-Makedonia for å spille U18-VM. U-jentene vant sin gruppe i gruppespillet, og spilte torsdag sin første hovedrundekamp hvor det ble et knepent tap mot Frankrike 19-22. Fredag kveld var det duket for den avgjørende kampen om kvartfinale mot Ungarn.

U-jentene kom godt i gang i hovedrundekampen mot Ungarn, og det var jevnt de første minuttene av kampen. Kadija Mårdalen kom godt i gang i målet til Norge, og med et aktivt forsvar foran var det vanskelig for ungarerne å scorel. I andre enden slet Norge med å sette ballen i mål, noe som resulterte i 1-1 på måltavlen da det var spilt 7 minutter.

Det ble scoret få mål det første kvarteret. Begge lag stod bra i forsvar bakover, og slet med å sette ballen i mål framover. Etter halvspilt første omgang var stillingen 2-2.

Etter kvarteret var passert ble det litt mer fart i målscoringen for begge lag, men det var fortsatt lite som skilte lagene. Edle Christine Hønningstad kom inn på banen ti minutter før pause, og brukte kort tid på å presentere seg. Hun satte to susere på rad for Norge og utlignet med det til 5-5.

Mårdalen fortsatte å storspille i Norges mål, og det gikk fort framover i Norges angrepsspill. Kort tid før pause lå Norge foran med ett mål. Ungarn reduserer rett før pause, og lagene gikk i garderoben på stillingen 9-9.

Kadija Mardalen LK04 EM i Montenegro

Kadija Mårdalen spilte en god kamp for Norge, og holdt U-jentene lenge inne i kampen. Bildet er fra et tidligere mesterskap. Foto: EHF

Også i andre omgang var det tett de første minuttene, men det ble satt flere skudd i mål enn i første omgang. Norge stod ekstremt godt bakover, men slet mer med å få ting til å stemme i andre enden av banen. Etter 40 minutter spilt var stillingen 13-12 i Ungarns favør.

Linjespiller Maria Elisabeth Grasdal hadde en god periode i andre omgang, hvor hun scoret viktige mål for de norske U-jentene. Det hjalp dog lite da Ungarn overtok initiativet i kampen, og vartet opp med bra angrepsspill og formidabelt målvaktsspill. Etter en jevnspilt kamp i 40 minutter, økte Ungarn ledelsen til hele 19-13, og minsket håpet om kvartfinale for de norske jentene drøye ti minutter før slutt.

De norske jentene vartet opp med flotte skudd bak fra banen signert Nora Evelina Cecilia Rosenberg og nevnte Hønningstad i sluttminuttene. Tre minutter før slutt hadde Norge redusert til 19-22, men det holdt ikke mot et Ungarnlag som beholdt ledelsen ut kampen.

Kvartfinalen glapp dermed for U-jentene, som skal spille plasseringskamp mot Kroatia på søndag 07.08 klokken 14:00. Kampen sendes på V sport + og viaplay.no