Constance Hedenstad LK04 i VM i Nord-Makedonia
Constance Hedenstad storspilte i Norges seier mot Kroatia.

Seier i første plasseringskamp i VM

Etter en uhyre jevn kamp, vant U-jentene 40-39 mot Kroatia etter straffekastkonkurranse.

U-jentene er i Nord-Makedonia for å spille VM fra 1.-10. august. Etter et surt tap i kampen om kvartfinalen mot Ungarn fredag kveld, var det søndag duket for første plasseringskamp mot Kroatia. Vinneren av denne kampen møter vinneren av Nord-Makedonia-Tyskland i morgen 08.08 for kamp om niendeplassen.

Det var jevnt i åpningsminuttene mellom de to lagene, som begge endte på tredjeplass i hver sin gruppe i hovedrunden. Begge lag stod tøft i forsvar og gjorde det vanskelig for motstanderlaget å score mål. Constance Hedenstad kom godt i gang for Norge, og var sentral i åpningsminuttene. Når klokken hadde passert ti minutter var det helt likt mellom de to lagene, på stillingen 5-5, etter en fin scoring av Nora Evelina Cecilia Rosenberg.

Lagene fortsatte å følge hverandre tett, og ingen va lagene klarte å dra skikkelig ifra. Kampen bar preg av høyt tempo fra begge lag, men også en del tekniske feil. Begge lags målvakter stod godt i hvert sitt mål, noe som resulterte i få mål begge veier. Ti minutter før pause ledet Kroatia med ett mål, på stillingen 10-9.

Kroatia tok overtaket da klokken passerte 20 minutter, og gikk raskt ytterligere opp i en tremåls-ledelse. Kroatias målvakt stod godt i den første omgangen, og reddet mange skudd fra de norske spillerne.

Norge hentet seg inn igjen mot slutten av omgangen, og utlignet til 14-14 rett før pause.

Også i andre omgang var det uhyre jevnt de første minuttene, før Kroatia kom foran med to mål syv minutter ut i omgangen. Norge tok en tidlig time-out som de umiddelbart fikk betalt for etter scoring av Mathea Enger. Etter 40 minutter hadde Norge komt a-jour på stillingen 18-18, før Hedenstad sendte U-jentene opp i ledelsen like etter.

Det tok ikke lang tid før ledelsen tilhørte Kroatia igjen, men det var fortsatt jevnt mellom lagene. Ingen av lagene kom seg mer enn ett mål foran motstanderen før de utlignet igjen. Ti minutter før slutt var stillingen 24-24, og det var duket for noen spennende siste minutter av kampen.

Norge la om til 7 mot 6 i angrepsspill, i håp om å overliste Kroatias forsvar. Kroatia gikk opp i en ettmåls-ledelse fem minutter før slutt, men kjapt etterpå scoret Norge etter supert forsvarsspill. Tre minutter før slutt stod det 28-28 på måltavlen.

Lagene byttet på å score, og det var jevnt både i prestasjon og i antall scorte mål. Kroatia spilte et langt angrep og klarte å gå opp i ledelsen 30-29 når det gjenstod ett minutt. 30 sekunder før slutt utlignet Hedenstad, og det stod igjen helt likt mellom lagene.

Ingen av lagene klarte å overliste hverandre i sluttminuttene, og det var dermed duket for straffekonk for å avgjøre kampen!

Kroatia satte sitt første straffekast i mål, men Norge brant dessverre sin første sjanse fra syvmeteren. Andre straffekast satte begge lag, før Kadija Mårdalen reddet Kroatias tredje skudd. Når Rosenberg da satte det tredje, var det helt likt mellom lagene på stillingen 32-32. Også begge lag satte begge sine neste skudd i mål.

Kroatia satte sitt femte straffekast et stykke over mål, og Norge hadde dermed sjansen til å sikre seieren, men Kroatias målvakt vartet opp med en fin redning.

Begge lag satte alle sine fem neste straffekast, før begge lag brant sine sjanser. Det måtte mange straffekast til for å avgjøre vinneren av dagens kamp, men når Selin Kambruce satt sin straffe i mål, og Dina Frisendal vartet opp med en super redning, var det Norge som gikk seirende ut av kampen 40-39!

Norge spiller dermed om niendeplassen mandag 08.08 klokken 14:00 mot Tyskland. Kampen sendes på V Sport + og viaplay.no.