Dina Frisendal LK04 i VM i Nord-Makedonia
Dina Frisendal fikk en tøf jobb mot et sterkt fransk lag. Her fra en tidligere kamp i VM.

Knepent tap i VM for U-jentene

Til tross for hederlig innsats i sluttminuttene, endte det med tap 19-22 mot Frankrike i hovedrunden.

Frem til 10. august spiller U-jentene (LK04) VM i Nord-Makedonia. U-jentene vant sin gruppe, og gikk videre til hovedrunden hvor de skal møte Frankrike og Ungarn. Første kamp ut var mot Frankrike, som kom på andre plass i gruppe H bak Ungarn.

Ettet to minutter stod det 1-1 på stillingstavlen, og denne stillingen ble stående frem til det hadde gått over seks minutter. Da økte Frankrike til 2-1. Ti minutter ut i den målfattige omgangen kom kampens fjerde mål, også dette fra Frankrike, som med det gikk opp i en tomålsledelse.

U-jentene meldte seg på med en redusering til 2-3, men bare minutter senere hadde Frankrike økt ledelsen til 5-2. U-jentene slet med å sette ballen bak den franske målvakten, mens på den andre siden hadde det løsnet for Frankrike som økte ledelsen til en firemålsledelse.

Fem minutter før omgangsslutt kom Frankrike fem foran, men de norske jentene reduserte raskt til 5-9. Like før pause fikk de franske jentene igjen et overtak på fem mål og de norske jentene lå bak 6-11 til pause.

Et par minuttter ut i andre omgang økte Frankrike ledelsen til seks mål. U-jentene hadde kun en scoring på de første fem minuttene, før de fikk sitt andre og reduserte Frankrikes ledelse til 8-13.

Andre omgang fortsatte som i første, hvor de norske jentene slet med å sette ballen i nettet. Den franske målvakten stoppet flertallet av u-jentenes sjanser på mål, mens Frankrike kunne øke ledelsen på andre aiden. Like før halvspilt omgang hadde Frankrike kommet foran med syv mål på stillingen 16-9.

Rett før halvspilt la de norske jentene om til et syv mot seks spill. Det ga resultater umiddelbart og ble en scoring, men de franske jentene lå fortsatt syv mål foran med 18-11. De blåkledde økte til en åttemålsledelse like etter halvspilt omgang.

Det snudde for u-jentene mot kampens slutt. De reduserte Frankrikes ledelse til seks mål og 15-21. Det var også de norske jentene som scoret kampens neste mål. Det løsnet virkelig for u-jentene, som stoppet det franske angrepet totalt mot slutten. 17-21, 18-21, 19-21, og plutselig lå u-jentene kun to mål bak med et par minutter igjen av kampen.

U-jentene fikk ikke utnyttet sine siste sjanser, og mistet ballen i franske hender helt mot slutten. De blåkledde økte ledelsen til tre mål, og med det var håpet ute. Det endte med tap 19-22 mot Frankrike, i den første kampen i hovedrunden.

LK04 trener, Kristine Lunde-Borgersen, sa dette om kampen til handball.no:

– Vi kommer ikke helt i gang i første omgang, og vi gjør målvakten deres god. Vi arbeider ellers bra i forsvar og kjeper bra der sammen med vår målvakt, sier hun.

– I andre omgang kommer jentene med enda mer energi, og klarer å kjempe oss inn i kampen. Kjedelig at vi kommer så langt bakpå i første omgang, men fornøyd med hvordan vi angriper og fullfører andre omgang, legger hun til.

U-jentene har fortsatt en sjanse til å komme til kvartfinalen, som vil bli avgjort i kampen mot Ungarn. Den kan du se på Viaplay eller V Sport 2, fredag 5. august klokken 18:30.