Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Logo med blå bakgrunn rvn.JPG

Nye påbud og retningslinjer

Bergen kommune hadde i dag pressekonferanse hvor de offentliggjorde nye koronatiltak.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag tirsdag 27.10, kom Bergen kommune med nye koronatiltak som kommer som et tillegg til de nasjonale tiltakene som ble lagt frem mandag 26.10 og allerede eksiterende føringer.
Med bakgrunn i de nye retningslinjene ønsker vi i NHF region vest å presisere hva som gjelder for arrangementer og kampgjennomføring i Bergen kommune. Tiltakene er gjeldene fra torsdag 29.10. 

  • ARANGEMENT PÅ OFFENTLIG STED: I Bergen blir det forbud mot innendørs arrangementer med flere enn 50 deltakere til stede når det ikke er fast seteplassering. Ved fast seteplassering gjelder nasjonale bestemmelser om maks 200 til stede. Utendørs er det ikke tillatt å gjennomføre arrangementer med mer enn 200 deltakere til stede samtidig. Antallet inkluderer ikke ansatte eller oppdragstakere som står for gjennomføringen av arrangementet. Smittevernregler må følges, og arrangør må føre gjestelister over deltakere.
  • Med arrangementer menes idretts- og kulturarrangementer (men ikke organisert trening, øvelser og prøver), samt andre arrangementer, inkludert seminarer, varemesser, midlertidige markeder, bursdager, bryllup, begravelser og religiøse samlinger. Loppemarkeder til inntekt for frivillige organisasjoner omfattes ikke. Se paragraf 13 i Covid 19-forskriftenfor utdyping av hva som er et arrangement. 
  • Det gis ikke unntak eller dispensasjoner fra bestemmelsene.

For oss betyr dette at arrangement i Bergen kommune må tilrettelegges for dette.

OPPDATERING 28.10.20:
Dette gjelder også Askøy, Øygarden, Bjørnafjorden, Vaksdal, Samnanger, Austevoll, Alver og Osterøy kommuner. 

Under pressekonferansen ble det presisert noe vi veldig gjerne ønsker å trekke frem og som vi sterkt oppfordrer til blir tatt som en trygghet for vår aktivitet. Vi har forståelse for at noen er bekymret for å delta på kamp nå når smitten øker. Vi håper derfor en kan finne litt mer ro med disse betryggende ordene fra helsemyndighetene: 

«Idrett og kultur skal fortsette sin aktivitet. Det er viktig og trygg aktivitet i samfunnet og viktig for involverte aktører. Det er utarbeidet nasjonale og lokale veiledere og protokoller for disse gruppene. Dersom disse blir fulgt mener en at disse aktivitetene er trygge.»

Vask hendene, hold avstand og bli hjemme om du er syk

Dette er fortsatt de aller viktigste smittevernreglene. Uansett hvor du ferdes utendørs, på bussen, på reise, i butikker eller på serveringssteder, er det tre gode huskeregler som alltid gjelder i hverdagen:

  1. Hold deg hjemme om du er syk, og respekter gjeldende regler for karantene og isolasjon. Bestill smittetest om du mistenker koronavirus.
  2. Ha rene hender, unngå å ta deg til ansiktet. 
  3. Hold minst en meters avstand til andre enn dem du lever med til vanlig.

NHF Region Vest minner veiledere og protokoller gjelder for å hindre smitte i håndball:

For barn:

For spillere over 20 år:

Se også:

Vi oppfordrer alle til å respektere instruksen for smittevern som gis fra helsemyndighetene. Sett deg inn i hva som gjelder for din kommune da det kan avvike fra andre kommuner.