Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Informasjon om kampaktivitet

Hvordan vil pågående smitteutbrudd påvirke kampavviklingen i første omgang frem til 18.september.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen kommune hadde tirsdag 8.september pressekonferanse hvor de kunngjorde lokale korona-tiltak for å begrense smitte i området. Byrådet har derfor vedtatt en midlertidig Forskrift om smitteverntiltak for Bergen kommune. Den gjelder i første omgang fra 8. til og med 18. september. Vi vet at Askøy kommune utenfor Bergen har innført de sammen smittevernreglene.

Kommunene er ikke stengt ned, men har satt inn tiltak som skal være med å stoppe utviklingen av smitte. Det å begrense antall personer samlet på et sted er et av de viktigste tiltakene. 
For håndballen i Bergen kommune er det slik at kamper nå skal gjennomføres i tråd med nye retningslinjer. Det er nå tillatt med maks 50 personer til stede under arrangementet. Definisjon på arrangement kan det leses mer om her.

Vi vet også at flere kommuner utenfor Bergen har frarådet reiser til og fra Bergen kommune.

NHF Region Vest tar den pågående ekstra dugnaden og krevende situasjonen i Bergen og omliggende kommuner på det største alvor. Til de av våre klubber som er satt opp med seriekamper i og rundt Bergen Kommune i perioden 11.09.2020 til og med 18.09.2020.

Håndballaktivitet neste 10 dagene.

Det skal være trygt og godt å drive aktivitet i hele vår håndballregion under pandemien, derfor er det utarbeidet retningslinjer av både myndigheter, NIF og NHF. Det er viktig at man følger og etterlever koronavettreglene og de krav for trening- og kampaktivitet som gjelder.

NHF region vest forstår likevel at klubber og lag kan se det vanskelig å få avviklet kamper nå. Det er derfor viktig å presisere at alle som ønsker å omberamme kamper i denne dugnadsperioden, selvfølgelig kan gjøre det. Vi skal være behjelpelig med omberamming og med veiledning til de klubber og lag som ønsker å gjennomføre kamper.

Flere klubber har fått anbefalinger fra sine kommuner om å begrense innreiser til Bergen kommune. Hver enkelt klubb og lag må vurdere de anbefalinger som gis. Vi oppfordrer klubbene til å følge de råd som blir gitt fra sin kommune med hensyn til forflytning mellom kommuner. Retningslinjene våre er laget for å skape en trygg og god aktivitet. Bergen kommune har ikke stengt ned idrettsaktivitet. Vi anbefaler dialog mellom lagledere for å finne gode løsninger. Videre anbefales det at alle lagledere og klubber viser forståelse og hjelper hverandre med å finne ny dato for kampgjennomføring.

NHF Protokoll for barne- og ungdomshåndball. Leser du her!

NHF Veileder for kamper og arrangement leser du her!

God dialog og stor fleksibilitet. 

Det er viktig at den enkelte klubb får gjøre sine vurderinger ut fra sitt ståsted. Vi mener det er uheldig for hånballfamilien dersom klubbene gjennom sine valg for gjennomføring av aktivitet settes opp mot hverandre. Vi gjøre alle valg basert på det vi mener er innenfor de gitte retningslinjene i samfunnet.  Dersom rutiner og gjeldende retningslinjer som myndighetene, kommunene, NIF og NHF har definert for kamp og trening følges, skal det kunne gjennomføres god og sikker aktivitet. 

Videre informasjon

Når det gjelder videre informasjon om hva som vil skjer med håndballaktivitetene i Region Vest, vil vi følge myndighetenes oppdateringer tett, og vil i løpet av neste uke, onsdag 16.09, komme med nye uttalelser. Skulle det skje store endringer før den tid, vil vi også informere forløpende.

Har du spørsmål? Send spørsmålet inn gjennom vår spørsmålstjeneste.  
Spørsmål blir besvart i vår Q&A under denne artikkelen. 

Vi har en åpen spørsmålsside - har du spørsmål, send de inn her.

Vår Q&A blir oppdatert etterhvert som vi får tilsendt spørsmål. 

Spørsmål: Vi har kamp i morgen og lurer på om det er ok å gjennomføre? Vi er usikre og synes kanskje det ikke er helt innafor, men ønsker en anbefaling fra regionen.

Svar: Dere vurdere selv ut ifra anbefalinger som er gitt fra egen kommune. Vår informasjon sier det er trygt å gjennomføre kamper etter gjeldende retningslinjer. Ha dialog med motstanders lagleder for å høre deres tanker.

 

Spørsmål: Vår kommune oppfordrer alle innbyggere til å unngå unødvendige reiser inn til Bergen kommune og unngå plasser der mange folk er samlet. Hva tenker NHF Region Vest om dette?

Svar: Hver enkelt klubb og lag må vurdere de anbefalinger som gis. Retningslinjene våre er laget for å skape en trygg og god aktivitet. Bergen kommune er ikke stengt, men har opprettet tiltak for å begrense aktivitet. Vi anbefaler dialog mellom lagledere for å finne den beste løsningen for dere. Videre anbefales lagledere og klubber til å vise forståelse og hjelpe hverandre til å finne og vurdere den beste løsningen. Husk å meld fra til dommer og region dersom kampen flyttes.

 

Spørsmål: Vi ønsker ikke å spille kamp den neste uken, hva gjør jeg?

Svar: Du må raskt ta kontakt med alle involverte i kampen, dette gjelder motstanderlag samt dommere, for å informere om at dere ikke ønsker å spille. Dere lager selv avtale om ny tid med motstander. Sjekk at tidspunktet dere ønsker å spille er ledig i forhold til bane. Omberamming gjøres i Turneringsadmin. Les mer om dette her. For kamper som skal spilles frem til 18.09 er det ikke gebyr for omberamming.  

 

Spørsmål: Vår klubb ser at det blir utfordrende å tillatte publikum i denne perioden. Hva gjør vi?

Svar: Vårt råd i perioden er å ikke ha publikum i hallen. Dere må evt. informere om dette i egen klubb til foreldre og lag, samt gjøre dem oppmerksom på at dette også kan være gjeldene når de reiser på bortekamp.

 

Spørsmål: Vår klubb ser at terminlisten for gjennomføring av kamparrangement helgen 19-20.september ikke er gjennomførbart med tanke på å overholde smittevern. Hva gjør vi?

Svar: Dersom terminlistene gjør gjennomføring av enkelt arrangement utfordrende med tanke på å overholde gjeldene retningslinjer, ber vi dere ta direkte kontakt med oss på regionskontoret slik at vi sammen kan finne gode løsninger. I noen tilfeller kan flytting av enkelt-kamper til en annen dato, eksempelvis treningstid, skape mer luft i arrangementet. Gjør gjerne slike vurderinger innad i klubben før dere tar kontakt med oss. Vi kan nås på e-post og telefon og skal hjelpe til med å finne gode løsninger, slik at arrangementet er mulig å gjennomføre.

 

Spørmål: Vi skal ha arrangement for 5’er håndball (9 og 10 åringer). Hvor lang tid er det lagt inn mellom kamper?

Svar:

  • Lagene er satt opp i puljer på tre lag som skal møte hverandre. Det er med andre ord lagt opp til at det er kun tre lag som skal spille mot hverandre.
  • I 5’er håndball er spilletiden 2x15 minutter + 5 minutters pause. Det skal ikke være sidebytte under kampen.
  • Det er satt av 45 minutter til hver kamp. Noe som betyr at det er 10 minutter mellom hver kamp til å gjennomføre renhold av benker og kontaktflater før neste lag skal spille.
  • I bytte mellom puljer, altså mellom siste kamp i en pulje til første lag i ny pulje, er det satt av 15 minutter slik at man kan rengjøre kontaktflater.
  • 5’er håndball spilles på 2/3 av banen. Vi oppfordrer arrangør til å tilrettelegge for at siste tredjedel benyttes som oppvarmingsområde og oppholdsområde mellom kampene. Merk gjerne av områder slik at lagene har et fast sted å oppholde seg, og dere som arrangør lettere kan ha kontroll.

 

Spørsmål: Hvilken retningslinje gjelder for trening i Bergen kommune sine anlegg i denne perioden?

Svar: I forbindelse med nye vedtatte retningslinjer fra Byrådet i Bergen kommune tirsdag/torsdag knyttet til smittevern, har Etat for idrett oppdatert retningslinjene for bruk av kommunale idrettsanlegg. Følgende endringer er foretatt;

  • Link til særregler fra Bergen kommune er lagt inn
  • Møterom er foreløpig stengt (kan gi dispensasjon til toppidretten)
  • Kiosker er stengt (kan gi dispensasjon til toppidretten)
  • Det er gjort begrensninger på maks antall utøver på en håndballflate (fra 50 til 35), merk også egne retningslinjer for antall i Haukelandshallen
  • Presisering om at lag må være ute av hallen 5.minutter før treningstids slutt, før neste gruppe slippes inn

Alle disse tiltakene er gjort med henblikk på å følge opp vedtaket fra Byrådet tidligere i uken, og for å unngå større ansamlinger i idrettshallene. Samtidig ber vi om de treningsparti/kurs som er avhengig av hjelp fra foreldre/foresatte, om å telle disse med i det totale antallet som kan være i hallen.