Annonse:
Daikin
Annonse:
Daikin

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Lisenskontroll sesongen 2021-22

Vet du som lagleder hvordan du kan sjekke om spillerne dine har betalt lisens?

Fristen for å betale lisens gikk ut 1. september 2021, men vi ser at mange spillere enda ikke har betalt. I tillegg til å gi spilleberettigelse fungerer lisensen som forsikring.

Håndballisensen 2021-22 gjelder til 31. august 2022. Vær oppmerksom på at lisensforsikringen ikke bare er relatert til kamp. Den dekker også skader som oppstår på trening, og derfor er det viktig at den betales innen forfall.

Hvordan sjekke om spillerne dine har betalt lisens:
Det er viktig for deg som lagleder å vite hvilke spillere som har betalt lisensen og ikke. Når du velger ut din kamptropp i appen Min Håndball vil det dukke opp en melding om hvilke spillere som ikke har betalt lisens. Dette kan også sjekkes i TurneringsAdmin (TA). Da er det viktig at du følger opp dette med de det gjelder.

Dersom spilleren eller spillerens foresatte påstår at lisensen er betalt, men det ikke vises i systemet må du ta kontakt med oss på regionskontoret.

Det kan være at spilleren har flere profiler i Min Idrett (duplikater) eller at de har betalt med feil KID-nummer. Hvis lisensen betales i nettbanken med KID-nummer vil det ta 2-3 virkedager før statusen blir endret til betalt. 

Lisenskontroll
Vi i Region Øst forbeholder oss retten til å ta lisenskontroller hver uke, og gebyret for å bli tatt i lisenskontroll er på 750,- per spiller per kamp. En spiller som blir tatt i lisenskontroll kan ikke spille en ny kamp før lisensen er betalt. Dersom spilleren på ny deltar i håndballkamp uten at lisens er løst, vil laget vedkommende deltok for dømmes til å tape kampen. (Jfr. Reglement for Lisens og deltakerberettigelse § 6 og Bestemmelser om administrative forføyninger § 1 – 2. ledd).

PS. Dersom en spiller står oppført i kamprapporten regnes det som at spilleren har spilt kampen. Vær derfor nøye når du velger ut kamptroppen til hver kamp. 

Det er klubbens oppgave å tildele lisens. Lisensansvarlig, leder, adm.leder og daglig leder har tilgang til dette. Les hvordan man tildeler lisens her.

Frilisens: Norges Håndballforbund har en frilisensordning knyttet opp mot det enkelte spillende lag. Frilisensordningen innebærer at et spillende lag i kamp i klassene J/G 18 og eldre kan benytte 1 person som ikke har løst personlig lisens. I klassene fra J/G 12 til og med J/G 16 kan det enkelte lag løse én frilisens som gjelder for maks 3 spillere pr. kamp. Les mer om frilisens her.

Les mer om lisens her.