Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Foto: Svein Andre Svendsen/NHF

Frilisens er et beholde- og rekrutteringstiltak

Frilisensen er opprettet for at nye personer lettere skal få anledning til å prøve håndball.

Norges Håndballforbund har en frilisensordning knyttet opp mot det enkelte spillende lag. Frilisensordningen innebærer at et spillende lag i kamp i klassene Jenter/Gutter 18 og eldre kan benytte 1 person som ikke har løst personlig lisens.
Pris for frilisens i disse klassene (18 år og eldre) er: 1.265,-

I klassene fra Jenter/Gutter 12 til og med Jenter/Gutter 16 kan det enkelte lag løse én frilisens som gjelder for maks 3 spillere pr. kamp. (Spillere i 12-årsklassen har lisensplikt fra 1.1. det året de fyller 13.)
Prisen for frilisens for spillere i disse klassene (12 – 16 år) er: 300,-

Frilisens skal være løst før den benyttes. Frilisensen gjelder for en sesong. Den kan ikke benyttes av en og samme person i mer enn 3 kamper i sesongen.

Sesongene 2019-20 og 2020-21 benyttes som pilotsesonger, og evaluering gjøres våren 2021. Denne legges fram for Ledermøtet 2021, som får fullmakt til å gjøre eventuelle justeringer i ordningen.

Frilisensen er opprettet for at nye personer lettere skal få anledning til å prøve håndball som aktivitet.

Hvordan opprette frilisens:

  • Betal riktig beløp til kontonummer: 5134 06 09275
  • Skriv inn hvilken klubb og lag det gjelder i meldingsfeltet (eks. Norge - J16)
  • Send inn kvittering av betalingen til din region.

HUSK:

  • Kvittering for løst frilisens skal oppbevares av lagleder, og medbringes til hver kamp. Kvitteringen må også sendes inn til den respektive region.
  • Bruk av frilisensperson skal påføres frilisensblankettens bakside, og attesteres av en av kampens dommere. Kopi av frilisensblankettens bakside skal sendes i utfylt stand til den respektive region etter hver gang frilisens har vært benyttet av det spillende laget.
  • Person som benytter frilisens er dekket i henhold til LISE. Dersom man ønsker LISE PLUSS eller LISE SUPER, må det løses individuell lisens.

Pris:

18-årsklassen og eldre: 1.265,-
12, 14 og 16-årsklassen: 300,-

Last ned Frilisensskjema (pdf-fil).