Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

duell04.JPG

Koronasituasjonen for seriespill

Våre klubber skal forholde seg til håndballens egne protokoller hvis det ikke foreligger begrensninger lokalt.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grunnet økt smitte den siste tiden og flere lokale smitteutbrudd, ble det i uke 44 innført strengere regler nasjonalt. Enkelte kommuner med høye smittetall har ytterligere restriksjoner. Ingen av de nasjonale retningslinjene har innvirkning på den regionale håndballaktiviteten som er i gang.

Mange er bekymret for situasjonen, noe som er forståelig. Vi må likevel ha tillit til at de lokale og sentrale helsemyndighetene gjør de nødvendige vurderinger når det gjelder gjennomføring av aktivitet. Det er også de lokale helsemyndighetene som vurderer og avgjør hvilke personer som må i karantene ved eventuelt smitteutbrudd, og hvilke personer som kan fortsette med sine aktiviteter som tidligere.

Det aller viktigste vi gjør i disse dager:

  • Om du er syk – hold deg hjemme.
  • God hånd- og hostehygiene praktiseres på trening og på kamp.
  • Hold avstand og unngå nærkontakt utenfor trening og kamp.

Vi ønsker derfor å presisere at de nye retningslinjene ikke påvirker den nasjonale håndballaktiviteten, og at våre klubber, ledere og spillere skal forholde seg til håndballens egne protokoller. De nye retningslinjene har ikke medført endringer i disse.

For barn gjelder:

For spillere over 20 år gjelder:

OBS! Det kan finnes lokale tilpasninger som følge av kommunale retningslinjer. Disse plikter klubbene å sette seg inn i, og følge.

Når det gjelder utsettelse, avlysning og omberamming av kamper må dette skje i samsvar med gjeldende retningslinjer og i samsvar med de til enhver tid gjeldende anbefalingene.

Dersom de lokale helsemyndighetene anbefaler at arrangement og kamper ikke gjennomføres vil dette rådet følges fullt ut, og kamper utsettes så langt som det er mulig.

Dersom annet ikke er anbefalt av lokale helsemyndigheter skal håndballkamper som utgangspunkt gjennomføres som oppsatt og innenfor gjeldende smittevernprotokoll. Idretten og håndballen har brukt mye tid og ressurser på å utarbeide protokoller for gjennomføring av aktiviteten, og de lokale helsemyndighetene har både kompetanse og oversikt over hvilke aktiviteter som kan gjennomføres.

Regionen er imøtekommende for å flytte kamper, men det er også ett behov for å holde aktiviteten i gang og få fullført de aktiviteten som er påstartet. Vi oppfordrer derfor alle til å sette seg godt inn i hva som er gjeldende retningslinjer for det område dere tilhører eller skal besøke, og stole på at kamper kan gjennomføres dersom andre anbefalinger ikke er gitt av lokale helsemyndigheter.

Det er ikke automatikk i at kamper hvor lag velger å utebli, blir satt opp på nytt. Siste spillrunde for sesongen er 22. november. Vi ber derfor lagene om å bli enige om ny kampdato innen da. Dersom dere ikke blir enige må dere ta kontakt med oss. I tilfeller der kamper ikke blir spilt før fristen kan lag som har søkt om utsettelse bli dømt til tap i kampen. Jo lengre ut i sesongen vi kommer, jo mer utfordrende blir det å finne nye tider til utsatte kamper og å få fullført de igangsatte seriene. 

 Kan ikke laget ditt stille til kamp så er det viktig at du:

  • Tar kontakt med både motstanderlag og dommere, og informerer om at laget ikke møter til kamp.
  • Sender e-post til regionskontoret nhf.ron@handball.no. Oppgi kampnr og kampdato, og begrunn utsettelsen med sykdom eller karantene.
  • Ved sykdom: Innen tre virkedager etter at kampen skulle vært avviklet, skal dokumentasjon på sykdom sendes til regionen fra foresatte eller spillere.
  • Her skal det også opplyses om ny kampdato avtalt med motstander. HUSK å oppgi kampnummer, slik at det kommer klart frem hvilken kamp sykemeldingene hører til.

Det er ditt ansvar at alle berørte får beskjed. Men dette betinger at alle må inn i MinIdrett og sjekke at kontaktinfo er tilgjengelig