Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Barnehåndball_2019.jpg

Bruk av måltavle er tillatt fra og med 11-årsklassen

I Region Øst skal det ikke brukes måltavle i årsklassene 6-10 år, men det kan benyttes fra J/G 11 år.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi får stadig henvendelser om bruk av måltavle og elektronisk kamprapport i de yngste årsklassene. Derfor ønsker vi å presisere hvilke regler som gjelder fra J/G 6-12 år.

Måltavle
Det skal IKKE benyttes måltavle i årsklassene 6-10 år. Dette for å legge større vekt på mestring enn på resultater. Bruk av måltavle i hallen er tillatt fra og med 11-årsklassen. (Jfr. Bestemmelser om barneklassene (6-11 år) § 2)

Elektronisk kamprapport
Det er obligatorisk å bruke Elektronisk kamprapport (LIVE) fra J/G 11 år i Region Øst. I 11- og 12-årsklassen benyttes ENKEL LIVE; det vil si at lagenes mål registreres, men det er ikke lagsstraff eller tabell. Derfor trenger man ikke å legge inn spillerstall (dette er valgfritt).

Ønsker arrangørklubben å bruke enkeltkamper i klassene 9 og 10 år for å trene på LIVE, står de selv fritt til å gjennomføre dette. Det er da ENKEL LIVE som benyttes, og det er derfor ikke nødvendig at spillerstall legges inn.

Spillerlister
Som en del av de nye retningslinjene skal det føres oversikt over ALLE som inngår i et håndballarrangement. For spillere skal det leveres spillerliste og navn og telefonnummer på ansvarlig trener. Listene lagres i 10 dager for så å makuleres/slettes. For spillere fra og med J/G 13 år registreres dette i TA. For spiller under 13 år må det føres spillerlister "manuelt". Vi har derfor laget en mal på spillerliste som dere kan benytte på arrangement. Les mer og last ned malen her.