Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2019_NHF-RN_logo_bla.jpg

Avklaringer på sesongen 2020/21

NHF Region Nord har vedtatt endringer på seriespillet, grunnet Covid 19 og nasjonale retningslinjer.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sesongen 2020/21 har vært en annerledes sesong. Kamper har blitt gjennomført, utsatt og avlyst, samt at ventetiden for mange har vært lang. Forhåpentligvis får vi en mer positiv avslutning på sesongen, enn hva avslutningen på sesongen 2019/20 ga oss. Men det er alltid et «men» i dagens Covid-situasjon. Det betyr for NHF Region Nord at administrasjonen og Regionstyret har måttet ta noen beslutninger for å få spilt så mange kamper som mulig ut ifra de gjeldende retningslinjer (både sentralt og lokalt).

Følgende ble vedtatt på regionstyremøtet 12. februar 2021:

 • Sluttspill/NNM:
  Sluttspill TrønderEnergi-serien for J/G 14 år og NNM for J/G 14 + 16 år er begge avlyst.
 • Avdelingsvinnere:
  Ingen avdelingsvinnere uansett nivå/alder vil bli kåret.
 • Tabeller:
  Alle tabeller uansett nivå/alder vil bli avpublisert.
 • Kamper våren 2021 for TrønderEnergi-serien:
  Seriekamper kan gjennomføres tom. søndag 18. april.*
 • Kamper våren 2021 for NN-serien:
  Seriekamper kan gjennomføres tom. fredag 30. april.*

*Ulike sluttdatoer skyldes planlagte klubbturneringer i Trøndelag/Møre&Romsdal.

Nye retningslinjer

NHFs oppgave er å legge til rette for aktivitet så godt det lar seg gjøre innenfor de bestemmelsene som til enhver tid blir tatt av myndighetene. Dette er den viktigste jobben for oss i Norges Håndballforbund i denne perioden. Nasjonale myndigheter (Regjeringen, FHI, Kulturdepartementet) har vedtatt bestemmelser, som vi som særforbund er pliktig til å følge.

Retningslinjene som ligger på regjeringen.no sier blant annet følgende om aktivitet for barn og unge: Åpning for idrettsarrangementer og konkurranse for barn og unge som samler deltakere fra samme kommune. Disse arrangementene kan ha inntil 50 personer innendørs (...). I idretter som involverer nærkontakt må alle deltakerne i konkurransen være fra samme kommune. Dersom barn og unge trener med et annet idrettslag i en annen kommune vil de kunne konkurrere med dette idrettslaget, så lenge smittesituasjonen tillater det. Les alle retningslinjene på regjeringen.no.

Følgende avklaringer er gjeldende for de aktuelle aldersgruppene etter pressekonferansen fra regjeringen fredag 19. februar 2021:

 • Spillere/lag fra juniornivå og yngre kan trene som normalt og delta i kampaktivitet i henhold til protokollene/retningslinjene. Kampene for disse aldersgruppene i perioden 23. februar til 13. mars kan spilles så lenge motstanderlaget er fra samme kommune. Ønsker lagene flere kamper enn det som er oppsatt, kan de ta kontakt med motstanderlag i samme kommune. Kamper som har motstanderlag fra andre kommuner i nevnte periode vil bli slettet, og kan ikke gjennomføres grunnet de nasjonale myndighetenes retn­­­ingslinjer.

 • Lag som har få/ingen motstanderlag i samme kommune oppfordres til å spille treningskamper eller arrangere/delta på POP-UP Cup på tvers av kjønn og alder innad i samme kommune/klubb. Mer informasjon om POP-UP Cup finner du her.

 • Seniorlag fra 2.-5. divisjon må fortsatt vente på å utøve innendørsaktivitet. Den nasjonale anbefalingen er at disse lagene kan trene utendørs, med én meters avstand mellom hver spiller.