Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Herning, Danmark 20231217. 
Publikum under finalen i håndball-VM mellom Frankrike og Norge i Jyske Bank Boxen.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Foto: Beate Oma Dahle

Høyeste tilskuertall i et VM for kvinner

IHF har aldri notert høyere tilskuertall for et håndball-VM for kvinner enn under årets turnering.

344.000 tilskuere* besøkte arenaene i Danmark, Norge og Sverige i perioden 29. november - 17. desember. Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har aldri registrert et høyere samlet tilskuertall for et VM for kvinner.

- Vi er veldig stolte over den fantastiske støtten fra tilskuere og fans. Dette mesterskapet er et resultat av mer enn to års intens planlegging i Skandinavia, og vi skylder en stor takk til alle – fra IHF til våre medarbeidere, våre partnere, vertskapsbyer, arenaer og sist, men ikke minst, de fantastiske frivillige som har gjort alt dette mulig, sier Danmarks håndballpresident Morten Stig Christensen.

2500 frivillige var i sving for å gjøre mesterskapet mulig å arrangere. I både Stavanger, Trondheim, Frederikshavn, Herning, Göteborg og Helsingborg, ble FanZone-konseptet et populært og godt besøkt ekstratilbud. Vertslandene hadde også ekstra tiltak for å sikre bærekraft rundt alle deler av arrangementet.

- Dette mesterskapet har ikke bare handlet om håndball på det høyeste nivået, men det har også handlet om våre forpliktelser til å lage arrangement basert på bærekraft. Vi er stolte over å ha vært en del av turnering som prioriterer sportslig toppnivå med en ansvarlig miljøprofil, sier Norges håndballpresident Kåre Geir Lio.

TV-tallene var også gode. I snitt fulgte 905 000 seere søndagens finale på TV3/Viaplay, med en topp på over 1 million tittere. Totalt ble Norges ni kamper sett av 4,5 millioner seere.

Turneringen ble som kjent vunnet av Frankrike, etter tremålsseieren mot Håndballjentene i finalen. Danmark kapret VM-bronsen foran Sverige.

*= Tallet utgjør summen av alle tilskuertall oppgitt i de offisielle kamprapportene fra mesterskapets 112 oppgjør.

Les mer om VM:

Stine og Henny på VMs All Star Team
Oppsummeringssak før kvartfinalene
Oppsummeringssak etter innledende runder
Håndballjentene
AimToExcite.com