Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2023 VM_Logo_Horizontal_Positive_RGB_640_360.jpg

Slik gikk det i gruppespillet i VM

24 av de 32 VM-lagene er med videre til hovedrunden, mens åtte lag går videre til Presidents Cup.

Årets VM består for første gang av 32 lag, men i likhet med tidligere, går lagene som ble sist i gruppene ut av mesterskapet og over til Presidents Cup som spilles i Arena Nord i Frederikshavn.

Gruppe A og B

Gruppe A ble spilt i Göteborg, der gikk Sverige gjennom gruppespillet ubeseiret og får følge av Kroatia og Senegal til hovedrunden. Den spilles også i Göteborg og får tilslutning av lagene fra gruppe B som spilte de første tre kampene i Helsingborg.

Der var Montenegro suveren med tre seire, fulgt av Ungarn og Kamerun. I denne gruppen ble Paraguay det siste laget.

Disse to gruppene utgjør Hovedrunde I som spilles i Göteborg 7., 9. og 11. desember.

Gruppe C og D

Norge spile i gruppe C og ble gruppevinner med full pott. Østerrike og Sør-Korea fulgte på de neste plassene, mens Grønland tar turen til Presidents Cup.

I gruppe D var Frankrike suverene foran Slovenia og Angola. Her er det islendingene som fortsetter i Frederikshavn i Presidents Cup.

Begge disse gruppene ble spilt i Stavanger og fortsetter i Hovedrunde II som spilles i Trondheim 6., 8. og 10. desember.

Gruppe E og F

Danmark som er den tredje vertskapsnasjonen sammen med Sverige og Norge, gikk også gjennom gruppespillet med tre seire. De får med seg Romania og Serbia til hovedrunden, mens Chile som ble sist, tar turen til Presidents Cup.

I gruppe F var Tyskland suverene på topp foran Polen og Japan. Iran må fortsette i Presidents Cup.

Disse gruppene ble begge spilt i Herning og fortsetter i Hovedrunde III i samme by. Kampene spilles 7., 9. og 11. desember.

Gruppe G og H

Spania vant gruppe G uten å avgi poeng og tar med seg Brasil og Ukraina videre i mesterskapet. Kasakhstan er ute av VM og fortsetter i Presidents Cup.

Nederland gikk til topps i gruppe H med tre seire og går til hovedrunden sammen med Tsjekkia og Argentina. Kongo fikk den siste plassen i denne gruppa.

Gruppe G og H spilte begge i Frederikshavn og fortsetter i Hovedrunde IV på samme sted med kampdager 6., 8. og 10. desember.

Alle gruppevinnerne gikk videre uten poengtap og tar med seg fire poeng inn i hovedrunden. Lag nummer to får med to poeng, mens det tredje laget går poengløse videre i mesterskapet.

Veien videre

Etter hovedrunden er det klart for kvartfinaler der de to beste lagene fra hver hovedrunde deltar. De to første spilles i Trondheim 12. desember. Der møtes lagene fra Hovedrunde II og IV. Dagen etter spilles de to siste kvartfinalene i Herning mellom Hovedrunde I og III.

Finalespilles går i Herning, først semifinaler fredag 15. desember, før VM avsluttes med finaler i Boxen søndag 17. desember.

Se kampprogram og VM-siden for resultater og kommende kamper