Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20231217 Stine Bredal Oftedal.jpg
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Frankrike verdensmester - sølv til Håndballjentene

Frankrike ble nok en gang for sterke i dette verdensmesterskapet, og beseiret Håndballjentene 31-28 i finalen.

Etter en thriller av en kamp og en maktdemonstrasjon fra Henny Ella Reistad ble finaleplassen sikret etter seier mot Danmark etter ekstraomganger.

I kveldens finale ventet Frankrike på motsatt banehalvdel, som har tatt seg ubeseiret gjennom mesterskapet. I hovedrunden ble Norge beseiret av Frankrike med ett mål, og det var dermed et heltent norsk lag som ønsket revansje i Boxen i Herning.

Åpningsminuttene var jevne mellom de to lagene, som vekslet på å sette ballen i mål. Nevnte Reistad fortsatte storspillet fra semifinalen, og var toneangivende i starten av kampen. Stillingen var 7-6 etter ti målrike minutter.

Etter halvspilt omgang var det helt likt i Boxen i Herning. Kaptein Stine Bredal Oftedal tok styringen midtveis og fintet seg forbi det franske forsvaret gang på gang. Bakover hadde man større problemer med å stoppe de franske storskytterne.

Etter å ha fulgt hverandre lenge fikk Frankrike et lite forsprang da klokken tikket mot pause. Målene fortsatte å hagle inn i begge ender av banen, men dessverre måtte de norske målvaktene plukke ballen ut av mål flere ganger en de franske. Stillingen var 20-17 til pause i Frankrikes favør.

20231217 Norge i forsvar.jpg
Norge slet med å stoppe de franske jentene i første omgang.
Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Frankrike fortsatte å ha initiativet i kampen også etter hvilen, men de norske jentene hang fortsatt med. Det som var en utrolig målrik kamp de første 30 minuttene hadde roet seg, og det begynte å ligne mer på de tidligere kampene mellom de to lagene.

Midtveis i den andre omgangen var det tre mål som skilte de to håndballstormaktene. Katrine Lunde leverte noen viktige redninger i sin kamp nummer 350 i landslagsdrakten, og Norge var kun ett mål bak.

Med syv minutter igjen på klokken var de franske jentene oppe i en firemålsledelse, etter flere norske balltap i angrep. Thorir Hergeirsson kom med en tydelig beskjed til de norske jentene om å holde konsentrasjonen oppe på stillingen 27-30.

Det ble en tøff avslutning på kampen, som dessverre endte med tap 28-31 for Norge. Håndballjentene måtte overgi verdensmestertittelen til Frankrike, og tar sølvmedalje i årets VM.

KAMPFAKTA
VM 2023, kvinner –
finale
Norge
- Frankrike 17-20 (28-31)
Jyske Bank Boxen, Herning, Danmark
Toppscorer Norge: Nora Mørk - 8 mål
Toppscorer Frankrike: Tamara Horacek & Léna Grandveau - 5 mål hver
Utvisninger: Norge 3x2min., Frankrike 4x2 min