Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2023 VM_Logo_Horizontal_Positive_RGB_640_360.jpg

Hovedrunden i VM og veien videre

Hovedrunden i VM er ferdigspilt, og åtte lag er med videre i finalespillet som starter tirsdag.

Se også hvordan lagene tok seg fra gruppespill til hovedrunden.

24 av de 32 lagene er ferdig med sist VM. Riktignok gjenstår de siste kampene i Presidents Cup for lagene som ikke tok seg videre fra gruppespillet. Grønland, Iran, Paraguay, Kasakhstan, Kina, Chile, Island og Kongo spiller sine siste kamper onsdag 13.12 i Frederikshavn.

Oppsummering av hovedrundene

Norge spilte i hovedrunde II som ble vunnet av Frankrike som står uten poengtap i VM til nå. Norge ble nummer to i denne gruppen. Disse krysser mot hovedrunde IV der Nederland har vært suverene - også uten poengtap. På andre plass i denne gruppen kom Tsjekkia (på grunn av innbyrdes oppgjør) som ledes av nordmennene Bent Dahl og Geir Oustorp.

Kvartfinalene blir slik og spilles i Trondheim tirsdag 12. desember:

kl. 17.30 Frankrike - Tsjekkia
kl. 20.30 Nederland - Norge

I hovedrunde I gikk Sverige til topps uten å ha avgitt et eneste poeng i VM. De får med seg Montenegro inn i kvartfinalen. Denne gruppen krysser med hovedrunde III som ble vunnet av Danmark foran Tyskland, begge med et tap hver i hovedrunden.

Kvartfinalene spilles slik onsdag 13. desember i Herning:

kl. 17.30 Sverige - Tyskland
kl. 20.30 Danmark - Montenegro

Veien videre i VM

Lagene fra kvartfinalene i Trondheim drar til Herning, der finalespillet skjer til helgen. Fredag spilles først kampen mellom taperne av kvartfinalene kl. 11.30 og 14.30. Så kommer den første semifinalen kl. 17.30, mens den andre spilles kl. 20.30. Lørdag har lagene spillefri og kan lade opp til VMs siste kampdag søndag 17. desember. Da står følgende kamper på programmet:

kl. 10.15 Kamp om 5./6. plass
kl. 13.00 Kamp om 7./8. plass
kl. 16.00 Bronsefinale
kl. 19.00 Finale

Se kampprogrammet og kampene dag for dag.

Les mer om Håndballjentene i VM og se TV-oversikten