Andrea Martine Solstad og lagveninne jubler

Avgjørende kamphelg i e-cup

Syv norske lag spiller e-cupkamper denne helgen. For fem av lagene står avansement på spill.

Vipers og Storhamar er godt i gang med gruppespillet i Champions League. Så langt topper Vipers tabellen i gruppe A foran CSM Bucuresti, mens Storhamar ligger på en foreløpig 6. plass i gruppe B etter syv kamper.

For resten av lagene som skal i aksjon denne helgen, er det mye som står på spill.

Runar Sandefjord, ØIF Arendal og Nærbø spiller om en plass i Last 16 (åttedelsfinaler) i European Cup. Lagene spilte første kamp i runde 3 forrige helg, og møter samme motstander til returoppgjør lørdag. Sammenlagtvinneren går videre til åttedelsfinalene.

Runar Sandefjord vant komfortabelt 41-30 over Pölva Serviti fra Estland forrige helg og har et flott utgangspunkt foran returoppgjøret. ØIF Arendal gikk seirende ut av sitt første møte med belgiske HC Vise BM. Kampen endte 31-24. Nærbø fikk en tøff start på sin kamp mot BK-46, men hentet seg inn etter pause og utlignet midtveis i andre omgang. Kampen endte med tomålstap for det norske laget.

Fana og Sola spiller kvalifisering til European League. Begge de norske lagene vant forrige helg og har et optimalt utgangspunkt foran returkampene. Sola har en ledelse på tre mål over Rocasa Gran Canaria foran kampen på hjemmebane, mens Fana vant med hele syv mål over Buxtehude. Sammenlagtvinneren avanserer til gruppespillet i European League.