Pocket Valley

Fanas målvakt Olivia Lykke Nygaard jubler etter redning
Olivia Nygaard nektet tyske Buxtehude mål i 12 minutter i 2. omgang.

Sju mål å gå på for Fana i European League

Gjestene startet best, men da Fana fant formen var det ingen nåde mot Buxtehude i European League.

Fana vant 28-21 etter en herlig avslutning på kampen i Bergen lørdag ettermiddag.

Buxtehude tok kommandoen fra start i det første av to oppgjør i 3. kvalifiseringsrunde til EHF European League i Bergen lørdag ettermiddag.

Fana holdt imidlertid godt følge, og lå kun ett mål bak (5-6) etter 14 minutters spill. Derfra ble det verre for hjemmelaget å finne nettmaskene, og gjestene scoret tre på rad uten at hjemmelaget reduserte i de påfølgende seks minuttene.

Selv om det ble få mål fra hjemmelaget, bedret spillet seg og Fana ble de ikke hengende veldig langt etter sine tyske motstandere. Sara Berg scoret fem på fem forsøk i første omgang.

37 lag sto på startstreken til den tredje utgaven av EHF European League. Ni lag er allerede ute. Fana kom inn i forrige kvalifiseringsrunde og tok seg videre til 3. kvalrunde. Der kommer også Sola inn i turneringen, i liket med Fanas motstander denne og neste helg, tyske Buxtehude.

Molde ble seedet rett til gruppespillet, og denne og neste helg vil avgjøre om det blir flere norske lag i turneringen.

Fanas siste hinder før gruppespillet har spilt i Bundesliga siden 1989/90-sesongen. Laget fra byen sørvest for Hamburg ligger i øyeblikket på fjerdeplass i tyskernes øverste serie.

Sju minutter etter sidebyttet sørget Marit Bøyum for 15-15. Deretter tok Fana ledelsen for første gang i oppgjøret ved Nora Hagerup, som også sørget for tomålsledelse til hjemmelaget, 17-15.

Da det først løsnet for Fana, rant målene inn. Celine Solstad satte inn tre på rad til femmålsledelse 22-17.

Olivia Nygaard sto godt i Fana-målet, og nektet tyskerne mål i 12 minutter da Fana kom sju mål foran, 24-17.

Marit Bøyum
Marit Bøyum ble kåret til banens beste spiller. Foto: Kjell Eirik Henanger

Fana er nykomlinger i Europa denne sesongen, og har fortsatt til gode å spille på bortebane. I forrige runde ble det to kamper på hjemmebane. Den avgjørende kampen i 3. kvalrunde spilles i Buxtehude neste helg, lørdag 10. desember.