Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Martine Welfler
The World Games 2022 Handball at Sloss Furnace Tuesday, July 12, 2022, in Birmingham, Ala. (Photo/Butch Dill)
Martine Welfler spilte en god kamp for Norge.
Foto: Butch Dill

Nok en norsk beachhåndball-seier i World Games

De norske beachjentene vant 2-1 over Argentina i World Games, og er semifinaleklare!

De norske beachjentene har imponert i World Games i solfylte Birmingham i Alabama. Laget har vunnet innledende kamper mot både USA og Mexico. Det ble et knepent tap mot Tyskland, før seier mot antatt tøffe Argentina onsdag. Onsdag kveld, klokken 22:30 norsk tid, spiller Norge sin siste innledende kamp. Da er det Australia som står på motsatt banehalvdel.

Argentina, som vant det søramerikanske mesterskapet, bød på en (i alle fall sett med europeiske øyne) uortodoks spillespil onsdag. De norske jentene så langt etter de mange luftpasningene, og Argentina sanket poeng. Argentina vant den første perioden 23-16.

I den andre omgangen var Norge definitivt mer "på ballen", og gjorde mange gode piruetter. Den andre omgangen endte med norsk seier, blant annet takket være Marielle Martinsen som imponerte begge veier.

Med én omgang hver var shoot-outen avgjørende. 
- Vi gjorde gode taktiske valg på shoot-outen i dag, kommenterte landslagstrener Eskil Berg Andreassen etter spilleslutt.

Med seier mot Argentina i onsdagens første kamp, er Norge definitivt klare for semifinale, og sikret en 2. plass i pulja. Motstanderen i semifinalen blir Argentina eller Mexico, avhengig av innbyrdes oppgjør dem i mellom. Det tapende laget møter Tyskland i den andre semifinalen.

- Argentina er gode, og beviste også det i dagens kamp. Mest sannsynlig blir Argentina motstander i semien, og det blir nok tøft da også, tross dagens seier, kommenterte Berg Andreassen.  

 

FAKTA
World Games beachhåndball kvinner - gruppespill
Norge–Argentina 2-1 (16-23, 25-20, 7-4)
Sloss Furnaces, Birmingham, Alabama, USA 

Toppscorer (antall poeng) Norge
Martine Welfler med 16 poeng

Toppscorer (antall poeng) Argentina
Mirotta Agustina med 17 poeng

Kamprapport
Mer om Beachjentene (LKB)
Mer om World Games