Martine Welfler
Martine Welfler skaffet Norge hele 25 poeng mot Mexico.

To seirer på åpningsdagen

De norske Beachjentene vant 2-0 over Mexico i mandagens andre kamp i World Games.

Etter to kamper i mesterskapet er det kun Norge og Tyskland som har vunnet sine to første kamper. Dermed er det norske laget på god vei mot semifinale.

Nettopp Tyskland er motstander i tirsdagens kamp. Flere lag måtte trekke seg fra turneringen, og det er de fire beste lagene som går til semifinaler i slutten av uka.

Mot Mexico ble det en jevn kamp for de norske jentene. Mexicanerne fikk kampens første to poeng, og var foran til 14-12. Martine Welfler utlignet, før målvakt Tonje Lerstad ga Norge ledelsen. Welfler og Ine Grimsrud sørget for nok poeng for Norge til seier 23-18 i første omgang.

– Det var en grei kamp, forsvarsmessig veldig bra i begge omganger. Vi kom litt skjevt ut i 1. omgang, så vi halset litt bak, men vi tok de igjen og snudde kampen, forteller trener Eskil Berg Andreassen til handball.no.

I den andre omgangen fortsatte Welfler poengfangsten. Norge ledet 12-3 snaut halvveis i omgangen. Norges ledelse var 19-12 før Mexico avsluttet med to to-poengere i det siste minuttet, men det holdt til norsk gevinst også i andre omgang.

– Vi fikk en veldig bra start, og hadde full kontroll i hele omgangen. Vi fikk en grei gjennomkjøring mot et lag vi er bedre enn, oppsummerer Andreassen.

Han skryter også av Martine Welfler, som hadde en helt rå poengfangst i kampen.

– Hun var veldig god. Hun har truffet på nesten alt, det var veldig moro å se, sier han.

Beachjentene spiller sin neste kamp i gruppespillet tirsdag 12. juli kl. 23.30 (norsk tid) mot Tyskland. Ifølge nettsidene til World Games er det ikke planlagt streaming av kampene før mot slutten av turneringen.