Lagbilde
Norge tapte for Tyskland og falt ned til 2. plass på tabellen.

Tyskland ble for sterke også i World Games

Beachjentene tapte 1-2 for Tyskland i World Games, men denne gang måtte en shoot-out skille lagene.

Norge tapte 0-2 for Tyskland, som senere ble verdensmester, i VM i Hellas i juni. Denne gang startet det mye bedre.

De norske jentene tok ledelsen i oppgjøret mot den regjerende verdensmesteren. Lagene fulgte hverandre stort sett gjennom hele kampen, bortsett fra da tyskerne ledet 10-6 og 12-8.

Det sto 14-14 da Tysklands spesialist bommet på et skudd. Det ga Norge en siste mulighet, og i sluttsekundet sørget Norges spesialist Maren Sjaamo for norsk seier i 1. omgang.

I den andre omgangen var Tyskland foran med fire poeng allerede etter tre minutters spill. Norge reduserte flere ganger, men klarte ikke å hindre at tyskerne stadig strakk fra. Tyskland vant kontrollert 23-16.

– Det var en god kamp av oss. Vi var bra med forsvarsmessig, men gjorde noen tekniske feil fremover. Det var det som ga tyskerne fordelen i 2. omgang. Jeg er godt fornøyd med jentene, sier trener Eskil Berg Andreassen til handball.no.

Dermed var det klart for shoot-out, og de norske jentene hadde håpet å kunne gi seier i gave på bursdagen til Thea Granlund.

Norge startet og tok ledelsen, men så ble det et par miss. Istedenfor at Tyskland skulle jakte Norge, ble det nå motsatt – og da visste verdensmesterne nøyaktig hvordan de skulle avgjøre det hele.

– Målvakten deres var flink til å gå frem og forstyrre, og da bommet vi for mye. Tyskland vant også EM i fjor, og har vært helt suverene, men jeg synes ikke de har vært like gode her, selv om de har det samme laget, sier Andreassen.

Kampene spilles i stekende sol, og det er 35 grader i skyggen i Alabama om dagen.

De andre lagene spiller dagens kamper etter Norges kamp.

Beachjentene spiller sine to siste innledende kamper onsdag 13. juli – kl. 16.30 mot Argentina, deretter kl. 22.30 mot Australia.

– Argentina blir tøffe. De slo ut Brasil i det Søramerikanske mesterskapet og plukker mye poeng på flyvere. Det har nesten blitt en europeisk og en søramerikansk stil i beachhåndball.

Ifølge nettsidene til World Games er det ikke planlagt streaming av kampene i gruppespillet. Det blir det først fra semifinalene torsdag. Lag nummer to og tre etter innledende spille møtes i semifinalen, og det kan fort bli Norge mot Argentina – nesten uansett utfall av onsdagens første kamp.