Bjarte Myrhols (t.v.) siste landskamp endte i tap. Her sammen med Sander Sagosen og landslagssjef Christian Berge.

Danmark for sterke i kvartfinalen

OL er over for Håndballgutta. Regjerende OL- og verdensmester Danmark ble for sterke og vant 31-25.

- Vi er avhengig av å spille vår beste kamp, sa landslagssjef Christian Berge i intervju med TVNorge før kvartfinalen mot Danmark.

Og det var nettopp det gutta hans gjorde i første omgang - i alle fall når vi snakker angrepsspill.

Svak uttelling har vært en gjennomgangsmelodi for Norge gjennom hele OL, og bare Brasil har truffet dårligere. Mot danskene satt skuddene, og de første 13 minuttene var ikke «verdens beste målvakt», Niklas Landin, borti ballen en eneste gang. Dessverre var det samme tilfelle for Torbjørn Bergerud.

Derfor ga ikke den gode uttellingen mer enn 8-8 halvveis ut i omgangen.
Da valgte Berge å bytte ut Bergerud med Kristian Sæverås, som fikk opp noen redninger. Samtidig fikk Landin også noen redninger, men ikke flere enn at Norge tok ledelsen 11-10 på et dundrende gjennombrudd av Magnus Abelvik Rød. En straffesikker Sander Sagosen, som dessverre fikk to tominutters utvisninger før 16 minutter var spilt, sørget for 12-11 før danskene skaffet seg 13-12 til pause.

- Vi må stå høyere i duellene, sa Børge Lund til TVNorge da han kom ut etter pausepraten.

Det fikk ikke Norge til. I løpet av annen omgangs åtte første minutter økte danskene til 19-14 - og to av scoringene kom mens salamilandet var i undertall. Det ble et forsprang Berges menn aldri greide å hente inn.

Halvveis i omgangen kom Norge tre mål bak før Danmark dro fra igjen. Det ble for mange bomskudd og tekniske feil for de norske gutta mot slutten av kampen, og forsvaret falt også litt sammen. Det gjorde det ikke lettere å være målvakt, og Bergerud/Sæverås endte med bare 19 i redningsprosent.

Drøyt seks minutter fikk før slutt fikk vi den endelige spikeren i kista. Da fikk Sagosen sin tredje utvisning og dermed rødt kort.

- Jeg er skuffet. Vi kom ikke opp på nivået vårt. I annen omgang prøver vi å øke tempoet, men får det ikke til. Danmark spiller en god kamp, men vi taper for mange dueller bak, oppsummerte Christian Berge.

Det var før kampen stor spenning om Christian O'Sullivan kunne spille, men med nyoperert tommel kom han på banen. To andre var der for siste gang,  Magnus Jøndal og Bjarte Myrhol. Sistnevnte fikk i alle fall med seg landskamprekorden, med 263 kamper siden debuten i 2002. Etter kvartfinaletapet var han dypt skuffet.

- Irriterende at vi ikke får opp tempoet og kan styre det i kampen. Nå føler jeg bare tomhet, sa Myrhol, som fikk godord fra TVNorge-ekspert Ole Gustav Gjekstad.

- Han har vært en lagkaptein som har vært sosial bevisst og har gått foran både på og utenfor banen, konkluderte den gamle landslagsvingen.

Danmark – Norge 31-25

Om det kan være en liten trøst så ble Tokyo-OL det historisk beste for norsk herrehåndball. Som kjent hadde vi deltatt bare én gang før, og i Munchen 1972 ble det 9. plass.