Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20210728-OL-LMS-Sander-Sagosen-2-NOR-ARG-Foto-Stian-Lysberg-Solum-NTB-640-x-360.jpg
Sander Sagosen gjør en meget god kamp og blir kampens toppscorer.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sliteseier for Håndballgutta

Det ble en rotete kamp mot Argentina, men Håndballgutta tok kontroll og dro til slutt i land en 27-23-seier.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere i troppen fikk prøve seg i dagens kamp da Håndballgutta møtte Argentina i Tokyo. Norge var favoritter, og etter det bitre ettmålstapet mot Spania var det høy tenning på banen.

Magnus Abelvik Rød startet showet med en nydelig scoring, og Kristian Sæverås stod godt i mål. Det kompakte og gode forsvaret fra forrige kamp fortsatte, og Håndballgutta kom til gode sjanser i angrep. Etter åtte minutter spilt satte målvakt Sæverås inn 5-1 i åpent mål, og med en så god åpning av Norge tok den argentinske treneren timeout.

Argentina brukte tid på å løse det norske forsvaret, og med strafferedning i det ellevte minutt var Norge i ledelsen med fem mål. Men her stoppet det litt opp for Håndballgutta, og de beveget seg inn i en svakere periode.

Etter en norsk ledelse på 9-3 spilte Argentina seg sakte, men sikkert inn i kampen. De norske gutta bommet på flere gode sjanser, mens Argentina scoret på sine. Den gode rytmen forsvant, og de norske gutta slet med et bevegelig argentinsk lag og deres 7-mot-6-spill. Etter norsk stolpeskudd og argentinsk kontring sto det plutselig 9-9 på stillingstavla etter 23 minutter spilt.

Sander Sagosen tok ansvar og satte endelig inn et mål for Norge. Det løsnet litt mer for gutta i angrep, men Argentina hang med. Magnus Jøndal scoret rett før pause, og Norge gikk dermed til pause med ettmålsledelse og 13-12 på stillingstavla.

Det løsnet aldri helt for gutta i starten av andreomgang. Det ble spilt tøft i forsvar, og i løpet av de første seks minuttene viste dommerne ut fire spillere.

Lagene fulgte hverandre tett, og til tross for godt norsk forsvarsspill, slet Håndballgutta med å score. Jøndal bommet på straffe, og den argentinske målvakten gjorde det vanskelig for Norge å øke ledelsen. Elleve minutter inn i omgangen snappet Petter Øverby ballen, og Jøndal fikk revansje da han scoret og sendte Norge i en tomålsledelse.

Forsvaret satt, gutta våre fikk enda en kontringsscoring, og etter 16 minutter satte Sagosen inn 23-19.

Det ble likevel ganske jevnt, helt frem til de siste syv minuttene av kampen. Landslagssjef Christian Berge tok en timeout, og etter det så ikke de norske gutta seg tilbake. Kevin Gulliksen satte inn to kjappe, og Harald Reinkind fortsatte med godt duellspill og la på til 27-22 i det 56. minuttet. Det ble også Norges siste scoring, og til slutt ble stillingen 27-23.

– Vi får kontroll på kampen, men det er mange rare situasjoner gjennom kampen. Vi har problemer offensivt i perioder i kampen, men det defensive sitter, sa Berge til TVNorge etter kampen.

– Vi klarer å beholde roen, og defensiven er fin med godt fotarbeid. Det er vanskelig å stå imot dem, men det er mye som er bra. Vi gleder oss til neste kamp, avsluttet han.

Neste kamp er på fredag. Da møter Håndballgutta Tyskland kl. 14.30. Denne kampen sendes på Discovery+. Merk: Den vises ikke på TVNorge, som tidligere annonsert.

KAMPFAKTA
OL i Tokyo, menn - gruppespill
Norge-Argentina 27-23 (13-12)
Yoyogi National Stadium, Japan
Toppscorer Norge: Sander Sagosen med syv mål
Toppscorer Argentina: Diego Esteban Simonet og Ignacio Pizarro, begge med fem mål
Utvisninger: Norge 4x2 min., Argentina 7x2 min.

Se utfyllende kamprapport

Les mer om OL

Les mer om Håndballgutta