De norske gutta slet med å få ballen forbi de tyske målvaktene.

Nytt tap for Håndballgutta

Håndballgutta tapte 23-28 mot Tyskland, og bør dermed slå Frankrike for å sikre kvartfinale.

Håndballgutta fikk en tøff start på fredagens kamp mot Tyskland. Norge stod sterkt i forsvar, og stillingen var 3-2 etter ti minutter spilt. De norske gutta slet derimot med å sette ballen i mål, og skøyt den tyske målvakten Andreas Wolff meget god.

Etter femten minutter var tyskerne foran med fire mål. Det norske angrepet satt ikke, det ble flere skuddbom, tekniske feil og mange en mot en-situasjoner. Tyskerne gjorde det vanskelig for Norge å redusere ledelsen noe særlig, og til pause stod det 14-11.

Andreomgang startet bedre for Håndballgutta. Kristian Sæverås stod godt de første minuttene, og laget kom til gode sjanser i angrep.

Tyskland hang likevel med. Norge røk etter hvert på flere tominuttere, og det ble dermed vanskelig å tette luka. Tyskland lå etter hvert fem mål foran Norge, men som vi vet snur det fort i håndball:

De norske gutta satte inn støtet, og plutselig var de kun ett mål bak med 22-21 på målstavla 20 minutter ut i omgangen. Magnus Jøndal fikk sjansen til å utlikne, men traff stolpen. Tyskerne hadde derimot marginene på sin side, og fikk ballen så vidt forbi Torbjørn Bergerud.

Landslagssjef Christian Berge tok en timeout, og satset 7 mot 6. Det fungerte dessverre ikke, og mens tyskerne fortsatte å score, gikk Norge inn i en periode med måltørke. Tyskland rykket sakte, men sikkert ifra, og vant til slutt kampen 28-23.

Håndballgutta bør nå vinne sin siste gruppespillkamp for å være sikret kvartfinaleplass. Hvis Frankrike ikke slås, er Norge avhengig av tysk hjelp i oppgjøret Tyskland-Brasil på søndag.

Norges avslutningskamp mot Frankrike på søndag har avkast kl. 09.15, og den kan du se på TVNorge og Discovery+.