Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene
Annonse:
Annonse Landslagsmaskotene

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20170800-lk00-novak-kristina_460.jpg
Kristina Novak (bildet) og Thale Rushfeldt Deila ble Norges mestscorende med seks mål hver. Det holdt ikke til seier mot Nederland.

Avsluttet med tap

U-jentene (LK00) avsluttet firenasjonersturneringen i Ungarn med knepent tap mot Nederland søndag.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag var de best mot Danmark, lørdag ble Ungarn mange hakk for store

Søndag formiddag ventet Nederland for LK00 i OBO Arena. 

Det ble jevnspilt i Ungarn. Et Norge-lag som var svært revansjelystne etter gårsdagens tap mot Ungarn, måtte se Nederland ha overtaket inn til pause. 

– Dette tapet var av det tyngre slaget. Gjennom helgen har vi fått kjenne på nivået internasjonalt, og at vi har en del ting vi må jobbe med. 

Det sier trener for U-jentene, Pål Oldrup Jensen. Han fortsetter: 

– Det skal også sies; det er ikke bare svart, det er mange ting som er positivt. I dag hadde vi et bedre målvaktsspill, og Marie Hansen kommer inn og gjør en veldig god kamp både i angrep og i forsvar. Mia Svele spilte i dag, og viste at hun var på gang, selv om hun trenger litt tid for å komme opp på nivå. 

Oldrup Jensens siste kamp ble av det bitre slaget. Nederland ledet hele veien, men hadde ingen komfortabel ledelse. Til slutt ble det tomålstap for U-jentene i Oldrup Jensens avskjedskamp. 

Han peker på flere sentrale faktorer for at LK00 nå reiser hjem fra Ungarn og Dabas med to tap og én seier i bagasjen, og dermed en tredjeplass i firenasjonerstuneringen. 

– Det handler om den biten om å være nøyaktige, orke hele kampen, og løpe hjem. Vi visste Nederland ville straffe oss i kontra- og ankomstspillet. 

Og akkurat kontra- og ankomstspillet ble avgjørende søndag. 

– De fikk løpe slik de ville på oss, og de scoret alt for mye rett etter at vi hadde satt ballen i mål. Det ble avgjørende, og det er noe som jentene må skjønne. 

Men, han svartmaler ikke helgen helt. Det er mange positive ting som landslagstreneren tar med seg hjem. 

– Flere spiller har vist seg fram, og vi viser at vi har et godt nivå når vi spiller sammen og er på topp. Utfordringen vår ligger i å gjøre det hele kampen og holde fokus. 

Nå overlater Pål Oldrup Jensen laget til Knut Ove Joa

– Jeg hadde håpet på en litt annen utgang, men må se på dette som god trening. Nå må vi jobbe videre inn mot mesterskapet som kommer, og sånn sett er det greit at vi taper to kamper hvis vi tar lærdom av dem. Tar vi lærdom, har ikke dette noe å si. Men, vi må vise at vi skjønner alvoret, er Oldrup Jensens klare beskjed. 

Ungarn ble vinneren av firenasjonersturneringen, Nederland endte på andreplass. Norge og Danmark endte henholdsvis som nummer tre og fire. 

U-jentene reiser til Budapest i ettermiddag og flyr hjem til Norge i morgen tidlig. 

Les mer om U-jentene.

KAMPFAKTA
NORGE – NEDERLAND 28-30 (15-16)
OBO ARENA, DABAS, UNGARN
Firenasjonersturnering
Norges målscorere og lag: Kristina Sirum Novak, Ålgård HK 6, Thale Rushfeldt Deila, Glassverket IF 6, Marie Hansen, Melhus IL 5, Tuva Ulsaker Høve, Byåsen IL 2, Henrikke Hauge Kjølholdt, Fyllingen HB 2, Live Rushfeldt Deila, Glassverket IF 2, Eva Erdal Moen, Gneist IL 1, Mina Hesselberg, Langhus IL 1, Mathilde Arnstad, Utleira IL 1, Julie Sofie Granum, NIT/HAK HK 1, Mia Svele, Storhamar HB 1, Julie Hattestad, Oppegård IL, Mie Rakstad, Fjellhammer IL, Eli Skogstrand, Sandefjord TIF, Vilde Tornes Finneide, Stabæk IF, Kristin Loraas Eiriksson, Byåsen IL og Marte Siren Figenschau, Glassverket IF. 
Nederlands toppscorer: Nikita Van Der Linden, 8 mål. 
Utvisninger: Norge 3x2 min., Nederland 3x2 min..
Dommere: Zsofia Marton og Eszter Szabo (Ungarn)
Tilskuere: 100 tilskuere i OBO Arena