Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4
Annonse:
20240226 Maskot Gjensidige 4.4

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20170622 LK00 Jensen, Pål Oldrup.jpg
Pål Oldrup Jensen.

– Ungarn var gode

U-jentene (LK00) kom seg raskt ned på jorda igjen etter gårsdagens dramatiske seier over Danmark.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

LK00 spiller firenasjonersturnering i Ungarn denne uka. Fredag ble det seier 26-25 over Danmark.

Lørdag sto vertsnasjonen på motsatt banehalvdel, og trener for U-jentene, Pål Oldrup Jensen, var klar på - allerede etter gårsdagens kamp - at dagens kamp kom til å bli mye tøffere.

Det fikk han helt rett i.

Det var et ungarsk lag som entret OBO Arena i Dabas med ett mål for øye; å senke Norge. 

– De (Ungarn) var gode i dag. Vi var også periodevis det samme i forsvar, og framover fikk vi spilt oss til noen gode sjanser. Dessverre var det alt for mye bom alene med keeper. Det holder ikke, sier Oldrup Jensen, som danner trenerteamet til LK00 sammen med Ellen Bredal Oftedal. 

Trenerne fikk se et ungarsk lag som gikk fryktløst til verks. De opparbeidet seg tidlig en god ledelse, og til pause var stillingen 17-12. Mye på grunn av misbrukte sjanser alene med målvakt. 

–  Det var vår hovedutfordring i dag, og da blir differansen på lagene stor etter hvert. Det skal også sies at Ungarn er et veldig godt lag, med veldig mange gode spillere, men fra mitt ståsted mener jeg vi burde klart å holde dem nede på fem mål. Jeg synes at det å tape med 12 mot dette laget er alt for mye, slår Oldrup Jensen fast.

For han hadde håpet på en litt annen reaksjon etter hvilen, men fikk i stedet det motsatte. U-jentene fortsatte å bomme fremover, mens de tidvis fikk satt et ålreit forsvarsspill. 

Da gikk det som det måtte, og LK00 tapte andreomgang med seks mål. Totalt 33-21. 

– Vi må fremstå mye mer nøyaktige. Vi må stå mer imot, selv om ting butter. Samtidig er dette en utolig fin læring, og dette er toppnivået til de beste lagene internasjonalt. Det viser at vi også har en jobb å gjøre, men den jobben skal vi klare, avrunder LK00-treneren. 

I morgen formiddag venter Nederland for Norge. 

KAMPFAKTA
UNGARN – NORGE 33-21 (17-12)
OBO ARENA, DABAS, UNGARN
Firenasjonersturnering
Norges målscorere og lag: Thale Rushfeldt Deila, Glassverket IF 10, Kristina Sirum Novak, Ålgård HK 4, Henrikke Hauge Kjølholdt, Fyllingen HB 3, Marte Siren Figenschau, Glassverket IF 1, Mina Hesselberg, Langhus IL 1, Live Rushfeldt Deila, Glassverket IF 1, Julie Sofie Granum, NIT/HAK HK 1, Eli Skogstrand, Sandefjord TIF, Tuva Ulsaker Høve, Byåsen IL, Mia Svele, Storhamar HB, Vilde Tornes Finneide, Stabæk IF, Kristin Loraas Eiriksson, Byåsen IL, Eva Erdal Moen, Gneist IL, Marie Hansen, Melhus IL, Julie Hattestad, Oppegård IL, Mie Rakstad, Fjellhammer IL og Mathilde Arnstad, Utleira IL. 
Ungarns toppscorer: Emoke Varga, 7 mål. 
Utvisninger: Ungarn 5x2 min., Norge 3x2 min..
Dommere: Daniel Paska og Samuel Vastag (Ungarn)
Tilskuere: 300 tilskuere i OBO Arena