Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

20170319-LK00-Innmarsj.jpg
20170319: Arkivfoto.

U-jentene slo Danmark

Det ble ingen enkel test for Pål Oldrup Jensens jenter, men U-jentene kunne glise bredest etter kampslutt.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

U-jentene er denne uka i Ungarn for å delta i en firenasjonersturnering med hjemmenasjonen. Nederland og Danmark. 

Fredag ettermiddag var det Danmark som sto på motsatt banehalvdel, og selv om kampen var av liten betydning, ble Norge - Danmark en real rysare. 

– Vi fikk kampen inn i vårt spor innledningsvis og er foran med et par baller, men så slipper vi oss litt ned. Da er Danmark inne i kampen igjen med en gang, sier avtroppende trener for U-jentene, Pål Oldrup Jensen. 

Han fikk se en tett og jevn kamp i OBO Arena. Lagene fulgte hverandre som skygger gjennom hele kampen, og Danmark gikk inn til pause med 15-16. 

– Jentene slet i angrep og fant ikke helt løsningen på deres utgrupperte forsvar. 

Men det var inntil Kristina Novak våknet for alvor. Novak, som ble skadet på trening tidligere denne uka, hamret inn ni baller for Norge, og var en sterk bidragsyter til at Norge kunne gå seirende ut av den nordiske duellen. 

Men det var ikke bare Novak som imponerte Oldrup Jensen. Julie Granum (2) og Mina Hesselberg (3) får også gode skussmål av treneren. 

– Julie har tidligere vært litt med, men det var første gang begge to fikk spille såpass mye, og de imponerte meg i dag, sier Jensen. 

Han mener forsvar- og keeperspillet ble avgjørende for 26-25-seieren. 

–  Samtidig presset vi mye mer på mål i andre omgang, vi holdt trykket fremover, og bakover var vi solide. Det gjorde at vi tok dem igjen. 

Lørdag venter vertsnasjonen i OBO Arena. Det blir en beintøff test for Jensens jenter. 

– Det kommer til å bli en kjempetøff batalje. De er nok favoritter, men vi legger oss ikke ned av den grunn. Vi kommer til å fighte og slåss for å stikke av med seieren også der, avslutter han. 

Søndag venter Nederland for U-jentene. 

KAMPFAKTA
Norge - Danmark 26-25 (15-16) 
OBO Arena, Dabas, Ungarn
Firenasjonersturnering
Norges målscorere: Kristina Sirum Novak, Ålgård HK 9, Thale Rushfeldt Deila, Glassverket IF 5, Mina Hesselberg, Langhus IL 3, Henrikke Hauge Kjølholdt, Fyllingen HB 2, Julie Sofie Granum, NIT/HAK HK 2, Live Rushfeldt Deila, Glassverket IF 2, Julie Hattestad, Oppegård IL 1, Mathilde Arnstad, Utleira IL 1, Eva Erdal Moen, Gneist IL 1, Eli Skogstrand, Sandefjord TIF, Tuva Ulsaker Høve, Byåsen IL, Mia Svele, Storhamar HB, Vilde Tornes Finneide, Stabæk IF, Kristin Loraas Eiriksson, Byåsen IL, Marte Siren Figenschau, Glassverket IF, Mie Rakstad, Fjellhammer IL og Marie Hansen, Melhus IL.
Danmarks toppscorer: Emilie Steffensen, 6 mål.
Tilskuere: 100
Utvisninger: Norge 1x2 min., Danmark 4x2 min.. 
Dommere: Andrea Kranitz og Timea Héjjas (Ungarn)