Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sesongstart for NHF Region Vest

Oversikt over regionens kampaktivitet og sesongoppstart, samt info om utsettelser og endringer.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppdatert 14. august 2020.
(Dette brevet er også sendt ut som brev til alle klubber 14.08.2020 kl. 14:00)

Fra 1. august ble det lov for spillere til og med 19 år, til å spille kamper mot andre lag/klubber innenfor egen region. Forståelig nok har det kommet en del spørsmål på hvilke serier og aktiviteter som har sesongoppstart nå i august/september, og hvilke som fortsatt må vente. Vi har derfor laget en oversikt over regionens kampaktivitet som pt. går som planlagt, og hvilke som ikke gjør det, samt annen nyttig informasjon som vi ønsker å dele med dere nå.

NB! Norges Håndballforbund (NHF) har utarbeidet retningslinjer for håndballtrening som skal følges før/under/etter aktiviteten.

MED SESONGOPPSTART I SEPTEMBER
Går pr. dags dato som planlagt

Aldersbestemte serier
(9-16 år)

Sesongoppstart som normalt.

Juniorserien 17-20 år

Sesongoppstart for spillere under 20 år som planlagt. Spillere som har fylt 20 år kan dessverre ikke delta. Lag som er avhengig av 20-åringer for å kunne stille lag, har mulighet til å omberamme kamper. Vanlig omberammingsrutine gjelder.

REMA 1000-ligaen/
1. divisjon

REMA 1000-ligaen med sesongstart i august. 1. divisjon starter i september.


UTSATT SESONGOPPSTART

Voksne/senior over 20 år:
Spillere som er fylt 20 år, samt 2. divisjon og lavere avdelinger må vente med sesongstart. Det samme gjelder de nasjonale seriene som Bringserien, Lerøyserien og NM Junior. Les mer om det nasjonale kamptilbudet her.

UTSETTELSE AV SENIORHÅNDBALL REGIONALT

Det blir som nevnt over utsatt seriestart i seniorklassen regionalt. Det vil si 3. divisjon og lavere. I første omgang utsettes alle kamper som er berammet i september for 3. divisjon. Kamper i 4.divisjon og lavere blir i første omgang utsatt til og med 11. oktober.

Alle kamper settes nå i første omgang uten dato. Vi oppfordrer klubber og lag til å ta kontakt med motstander og komme med forslag til ny dato for disse kampene innen 11.oktober. Etter denne datoen vil vi på regionskontoret finne ny dato for de kampene som fortsatt står uten dato. Kamper som da ikke passer, må omberammes på ordinær måte. Dersom sesongstarten blir ytterligere utsatt, vil vi komme ut med ny informasjon om dette og eventuelt behov for endrede spillmodeller. Alle lag når det åpnes opp for spill ha en treningsperiode før kampene starter opp.

ENDRINGER I BANEDAGBØKENE OG GJENNOMFØRING AV KAMPARRANGEMENT

Med bakgrunn i at det nå forsvinner ut en del kamper fra banedagbøkene i de enkelte haller, så vil vi komprimerer arrangementene så godt det lar seg gjøre. Det betyr at noen lag vil få noen endringer i tidspunkt fra opprinnelig utsendt terminliste. Dette gjør vi for at det ikke skal være veldig store hull i arrangementene. Vi vil likevel legge noen minutters pause mellom kamper i de haller hvor dette lar seg gjøre.

Det vil komme en anbefalt rutine for gjennomføring av arrangement som vil være til hjelp for arrangør, dette spesielt i forhold til publikumsbegrensing og antall mennesker i hallen og gjennomføring av arrangement generelt. Her vil vi komme ut med ny og tydelig informasjon, men vi trenger litt tid for å kunne kvalitetssikre at den informasjonen vi går ut med er riktig.

JUNIORSERIEN 17-20 ÅR.

De regionale juniorseriene vil starte opp som planlagt, slik at lag uten spillere som har fylt 20 år kan komme i gang med kampaktivitet. Lag som har behov for utsettelse av kamper med bakgrunn av at spillere som har fylt 20 år ikke er kommet i gang med trening og kamp ennå, har mulighet til å omberamme kamper. Vanlige omberammingsrutiner gjelder, men er gebyrfritt i første omgang frem til og med 1.oktober.

ÅPNER OPP FOR PÅMELDING I JUNIORSERIEN

Vi åpner opp for ny påmelding av lag i denne klassen. Dersom det kommer mange nye påmeldinger vil vi eventuelt gjøre om på serien. En nivådeling kan også bli aktuelt, dette vil avhenge av antall lag totalt i klassen.

Før en eventuelt melder på lag til denne klassen er det viktig å tenke gjennom følgende:

  • Dersom seniorkampene kommer i gang, har vi nok spillere til å fullføre begge klasser?
  • Hvilket nivå er mine spillere.
  • Klarer vi å overholde regelverket på begrensning på antall kamper dersom vi nå melder på et ekstra lag.
  • Må være forberedt på reisevei til bortekamper da denne serien omhandler hele regionen.

ENDRINGER I TREKKINGSGEBYR

Med bakgrunn i dagens uavklarte situasjon har regionen vedtatt gebyr for trekking av lag settes til kr. 0,- frem til seriestart for LAGET denne sesongen (2020/2021). Etter seriestart gjelder ordinære regler. Les mer om trekkingsgebyrer her.  

RETNINGSLINJER FOR HÅNDBALLTRENING

Det er særdeles viktig at alle overholder retningslinjer og anbefalingene som gjelder. Det er viktig å påpeke at vi både i trening og kamp oppfordrer lag, klubber og medlemmer til å følge de viktigste tiltakene:

  • Hold deg alltid hjemme hvis du føler deg syk
  • Pass på håndhygienen.
  • Unngå nærkontakt når en ikke er i treningssituasjon eller kampsituasjon. 1-meters regelen skal overholdes alle andre steder enn på banen under trening, kamp og under oppvarming.

Det er viktig at alle setter seg godt inn i de retningslinjer som gjelder. https://www.handball.no/nyheter/2020/05/handballens-egen-veileder-for-smittevern/

Vi er veldig glade for at vi kan få starte opp seriespillet for barn og unge, og håper selvfølgelig at vi får starte opp aktivitet også for de over 20 år om ikke lang tid. Det er veldig viktig at alle følger retningslinjene og tar ansvar, slik at vi forhåpentligvis får komme tilbake til en mer normal hverdag etter hvert. I motsatt fall kan vi risikere å bli stengt ned igjen. Husk på at vi har fått et unntak fra de reglene som gjelder ordinært i befolkningen i forhold til nærkontakt, det er derfor viktig å være sitt ansvar bevist.

Avslutningsvis det viktig for oss å nevne at dette vil bli en unntakssesong. Vi må være forberedt på at det vil kunne skje endringer i samfunnet som for lengre eller kortere perioder kan påvirke både trening og kamp. Det kan også være lokale variasjoner som gjør at terminlistene må endres. Det er derfor viktig at alle er forberedt på dette. Man må være innstilt, positiv og løsningsorientert. Både spillere og trener. Det kan bli en spesiell sesong. Vi oppfordrer dere alle til å følge med på våre nettsider for oppdatert informasjon. Sett dere godt inn i de retningslinjer som gjelder og spre informasjonen i egen klubb.

Vi ser frem til å komme i gang med aktivitet igjen, og håper at alle er klar for en ny sesong. Har dere spørsmål eller er usikker på noe, ikke nøl med å ta kontakt med oss. Vi er tilgjengelig både på e-post og telefon.

Med ønske om en fin oppstart på sesong.

Med vennlig hilsen
Christine O. Ullestad
Seksjonsleder Kampservice
Mobil: 932 11 280 
E-post: christine.ullestad@handball.no