Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kampreglement i Vest

Regionstyret har revidert og vedtatt bestemmelser og kampreglement for sesongen 2018/2019

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

I norsk håndball foregår det for tiden en harmoniseringsprosess for å forenkle hverdagene til klubbene. Dette gir seg også utslag i våre bestemmelser og kampreglement, der en del av endringene kommer nettopp på grunn av dette.

Gebyr og honorar
Dette er et område der  har blitt samkjørt både med tanke på skjema og gebyr rundt for eksempel omberamming. Dommerhonorar er et annet område der likheten nå skal være gjennomført over hele landet. 

I tillegg har regionstyret vedtatt en særegen bestemmelse ved ikke møtt til Fylkes- og regionsmesterskap. Denne lyder som følger:

Ved ikke møtt til Fylkesmesterskap eller Regionsmesterskap blir klubb ilagt gebyr på kroner 25.000,- I særskilte tilfeller kan det gis fritak etter søknad til Region Vest.

Klubben sine lag som ikke møter til Fylkesmesterskap eller Regionsmesterskap kan også bli utestengt fra deltakelse i annen aktivitet i regi av Region Vest.

Fylkes- og Regionsmesterskapet arrangeres 6. og 7. april 2019.

Denne helgen kolliderer med Bring runde, noe som betyr at avvikling av Fylkes- og Regionsmesterskapet for 16 årsklassen kan komme til å avvike fra denne helgen. Dette vil det komme informasjon om ved sesongstart.

Lag med dispensasjon kan ikke delta i sluttspill/mesterskap

Som en følge av harmoniseringen vil det nå ikke lenger være tilgjengelig to tabeller (en med lag som spiller med dispensasjon og en uten). Resultatene til lag med innvilget dispensasjon teller gjennom hele sesongen. Lag som har spiller(e) med dispensasjon, deltar uten å konkurrere om mesterskap eller eventuelle sluttspillplasser.

Her ønsker regionstyret å presisere følgende:

Sluttspillplassen(e) videreføres til neste lag på tabellen. Dersom laget med dispensasjon vinner en årsklasse der det kun er én pulje, videreføres tittel til neste lag på tabellen.

Søknad om sammensatte lag kan nå innvilges frem til før seriestart (i den aktuelle årsklassen), mens etter seriestart må en eventuelt spille med dispensasjon.

Dommere 

Klubbene må stille med dommere som en del av fellesskapet i norsk håndball. I Region Vest blir det nå gjort en forenkling i hvor mange dommere en klubb må stille med. Det er laget en tabell som viser hvor mange dommer 1 (eller høyere) en klubb må stille med ut fra antall lag klubben har meldt på fra 12 års klassen og opp. Gebyrene for å ikke infri kvotekravet er satt til kr 4500,- pr manglende dommer. De klubbene som leverer flere dommer 1 enn det vi forventer vil få en bonus på kr 2000,- pr dommer de leverer over kravet sitt. 

Det presiseres følgende: 

Dommer er her pr. definisjon de som har minimum Dommer 1 og dømmer kamper i regionserien. Regionserien er aldersklassene 12 år og eldre.

Klubber som setter opp dommere i 10 og 11 årsklassen blir belønnet

Vi oppfordrer flere klubber til å sette opp dommere selv i 10 og 11 årsklassen. Dette gir klubben god kontroll på egne dommere og deres utvikling, i tillegg til at de oppnår lavere kostnader ved bruk av lokale dommere. For å stimulere de klubbene som tar på seg denne jobben, er det bestemt at dette vil telle som 2 dommerkvoter. Dette håper vi er en gulrot som vil få flere til å prioritere den viktige jobben med dommere i egen klubb.

Dommerutbetaling

Fra og med sesongstart skal alle arrangørklubber benytte bankoverføring til utbetaling av dommeroppgjør. Klubben plikter å overføre pengene senest 7 virkedager etter at kampen er spilt.

Økning i antall lag i seniorklassene - overgangsordning i 2018/2019

Fra sesongen 2019/2020 vil alle senioravdelingene i 3. til og med 6. divisjon utvides fra 10 til 12 lag. Det betyr at det er laget en overgangsordning for både opprykk og nedrykk i sesongen 2018/2019. Økningen i antall lag henger også sammen med harmoniseringen av regelverk som pågår.

Alle klubber oppfordres til å lese kampreglement og bestemmelser for sesongen 2018/2019 nøye, og sette seg inn i det som blir gjeldende. I tillegg vil vi komme med egne, og mer utfyllende informasjonsaker rundt de store temaene når håndballfamilien er tilbake fra en velfortjent ferie.

Skulle det være noen spørsmål er det bare å kontakte regionskontoret!