Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Kast Ballen-dagen_Kråkerøy.jpg

Kast ballen-dagen ble en suksess i Kråkerøy

12. oktober arrangerte Kråkerøy IL Kast ballen-dagen for nærmere 80 barn fra 3. trinn i Blomsterøyhallen.

Kast ballen-dagen på skolen skal være en morsom skoledag for tredjeklassingene, der de får delta i håndballaktivitet i trygge rammer med lærere og elever de kjenner godt. Klubbene i vår region har mulighet til å invitere skolene til sin hall, som en avslutning på Kast ballen-perioden.

Kråkerøy IL arrangerte Kast ballen-dagen for nærmere 80 barn fra 3. trinn i Blomsterøyhallen. Barna tilhørte skolene Rød og Rødsmyra som begge har deltatt i Kast Ballen høsten 2023.

Dagen ble delt i to slik at barna kom i to puljer, Rødsmyra før lunsj og Rød etter lunsj. Begge puljene hadde felles oppvarming før de ble delt i tre grupper som rullerte på tre stasjoner med ulike øvelser.  Barna ble introdusert til 4’er håndball og hadde ulike stafetter og leker med ball. Det ble en aktiv dag med ivrige barn og instruktører, hvor hallen var fylt av latter, mestring og glede. 

Dette var andre året Kråkerøy IL arrangerte Kast ballen-dagen og de har flere gode erfaringer med det. Det å ha deltakerskoler i Kast ballen gjør at klubben må sette fokus på rekruttering og ha en levende rekrutteringsplan som oppdateres hvert år. Klubben sier at de også har fått et mer bevisst forhold til å gjøre håndballen til et kjent tilbud for alle. I forbindelse med Kast ballen har det blitt delt ut flyers med informasjon om treningstider, og i fjor så de en økende rekruttering til klubben, særlig blant guttene.

Kast Ballen-dagen_Kråkerøy2.jpg

Elever fra Fredrik II deltok som instruktører

NHF har samarbeid med flere videregående skoler, hvor Trener 1 er implementert i deres skolegang. I løpet av det treårige studieforløpet skal alle de 13 modulene og 45 timer med praksis være gjennomført. Les mer om Trener 1 i vgs her.

I forkant av Kast Ballen-dagen hadde Kråkerøy et godt samarbeid med toppidrettslinja ved Fredrik II videregående skole, og disse elevene planla og gjennomførte aktivitetene med barna. Dette samarbeidet var givende for alle parter. Barna synes det er gøy med instruktører som er unge og som selv spiller håndball, og elevene ved Fredrik II opplever mestring i det å planlegge og gjennomføre økten for så mange barn.

Kontakten med Fredrik II har også gjort at klubben ser det gunstig å samarbeide i flere andre settinger. For eksempel når elevene ved Fredrik II skal ha praksis som trenere som en del av sin læreplan, er veien kort for å spørre om det er noen av de yngre lagene i Kråkerøy IL det er mulig å få trene.

-For vår del har det bare vært fordeler med å være en del av Kast Ballen, og vi håper på samme suksess neste år. Tusen takk til elevene ved toppidrettslinja Fredrik II som laget et så flott opplegg, skolene som melder seg på Kast ballen og Kråkerøy ungdomsskole som lot oss får låne hallen denne dagen.

Les mer om Kast ballen her.