Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

2023_Tistedalshallen.jpg
Fra venstre: Jens Ludvig Larsen og Rune Thøgersen (TTIF), Stein Cato Røsnæs (styreleder NHF Region Øst), André Hansen (Viken idrettskrets)

Åpning av den utvidede Tistedalshallen

Styreleder Stein Cato Røsnæs deltok på åpningen, og roste klubben for måten de har løst dette i en krevende tid.

I prosjektet har de rehabilitert eksisterende hallflate, utvidet idrettshallen til to hallflater og bygget en mindre aktivitetssal for annen aktivitet.

Før utvidelsen av Tistedalshallen var Halden den Østfold-kommunen med dårligst anleggsdekning på idrettshaller. Anleggsdekning er antall hallflater fordelt på befolkningen. Med ytterligere en hallflate i Tistedalen, og snart to nye i sentrum, er Halden i ferd med å få et skikkelig løft på hallfasiliteter.

Tistedalen mottok tidligere i år Årets Bærekraftspris av Region Øst med følgende begrunnelse:

Når idretten og håndballen er i behov for ekstra hallflater venter en ofte på det offentlige. I Tistedalen Turn og idrettsforening tok imidlertid idrettslaget sats og sa; vi bygger på vår hall, det løser vi. I prosjektet som er gjennomført av idrettslaget og mange frivillige sjeler, er det nettopp det sosiale som har løftet og realisert prosjektet. De har i tillegg utviklet en samarbeidsmodell med skole og kommune, og utnytter felles varmeløsninger med skolen.  De ser nå hvordan deres sosiale rom kan styrke møteplassene for enda flere mennesker og organisasjoner i nærmiljøet. Dette vil også bidra til mindre transport da flere kan drive aktivitet i sitt nærmiljø.