Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Verdier_blå_640.jpg

Bruk av spillere i aldersbestemte klasser

Reglene om bruk av spillere mellom ulike nivåer i aldersbestemte klasser er fortsatt gjeldende.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vi har denne sesongen mottatt flere tilbakemeldinger om lag som bruker for mange spillere fra nivå 1 til nivå 2, og fra nivå 2 til nivå 3. Vi ønsker derfor å presisere at reglene om bruk av spillere fortsatt er gjeldende.

Det er forståelig at man som trener ønsker å benytte seg av muligheten til å bruke spillere fra andre nivåer av ulike grunner – spesielt nå under covid-19. Men det er viktig å poengtere at de spillerne som blir tatt med fra nivå 1 til nivå 2, eller fra nivå 2 til nivå 3, ikke skal briljere og ”ta over kampen”. Vi ønsker en god håndballkultur – og ber trenere og lagledere om å vurdere og reflektere over hvorfor og hvordan de benytter spillere fra de forskjellige nivåene. 

Les mer om nivåinndeling her.

Bruk av spillere mellom nivå 1, nivå 2 og nivå 3 i Regionserien.
Man har lov til å bruke inntil tre spillere fra nivå 1 i en nivå 2 kamp. Med unntak av tre spillere må spillere som har deltatt i kamp på nivå 1 stå over en av dette lagets kamper før vedkommende har rett til å delta i kamp på nivå 2. Å stå over en kamp i andre spilltilbud (som f.eks. Regionscupen), regnes ikke som å ha stått over en ordinær seriekamp for 1. laget i denne sammenheng. Det samme gjelder for spillere mellom nivå 2 og nivå 3. 

Ingen spillere som har spilt kamp på nivå 1 kan spille på nivå 3 i samme sesong.

  • Dersom man ønsker å sende inn innsigelse vedr. spilleberettigelse bruker man dette skjemaet. 

Reglene for begrensning av bruk av spillere gjelder fra J/G 13 år. Likevel ønsker vi at intensjonen er like gjeldende i årsklassene under. Dette er lagleder og klubb sitt ansvar, la oss alle skape gode holdninger, slik at vi unngår å måtte lage enda flere regler!

Håndball skal være gøy!