Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

NHF_RØ_Logo_blå.jpg

Veien videre for seniorhåndballen

Torsdag 4. februar gjennomførte vi et klubbmøte som omhandlet avklaring på inneværende sesong.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Totalt deltok ca. 80 personer fra klubber i regionen med lag i 3.-6. div. og J33. Vi gikk gjennom status for seniorhåndballen, samt svarene på undersøkelsen som ble sendt ut til alle klubbene. Vi takker for deltakelsen og tilbakemeldingene.

Se presentasjonen som ble brukt under møtet her.

Det er - og har vært - en ekstremt krevende tid og en krevende sesong, hvor planlegging og forberedelser har vært vanskelig. For senior bredde, det vil si utøvere over 20 år, har det ikke vært mulig å trene med nærkontakt siden 12. mars. Håndball er kampsport, som inneholder samhandling, samspill og nærkontakt. Vi vet at dette tærer på motivasjon hos både spillere og trenere og vi vil takke dere alle for den innsatsen dere har lagt ned frem til nå! 

Per i dag har vi ikke noen signaler om når det gjenåpnes for trening for de over 20 år innendørs, eller med kontakt. Voksne kan trene utendørs med avstand (med unntak av enkelte kommuner). Derfor er det bestemt at ordinært seriespill for senior i regionserien, avlyses.

Men vi gir ikke opp håpet om å få til en annen form for kampaktivitet for de som ønsker å delta på dette dersom det åpnes opp. Det som er viktigst i første omgang er å få åpnet for innendørs trening.

Kort om status per nå i Region Øst:
Vi samarbeider tett med klubbene, NHF sentralt og med de andre regionene. Mye av arbeidet går ut på kartlegging av nasjonale og lokale restriksjoner, samt bruk av idrettsanlegg til vaksinasjon. Det er også viktig å samarbeide administrativt og politisk i arbeidet for å gjenoppta aktivitet – dette har vi jobbet med hele tiden.

Avklaringer - dersom det åpnes for ordinær trening og kampaktivitet:

  • Det er myndighetene som bestemmer når vi får komme i gang med seniorhåndballen
  • Det planlagte seriespillet i 2. divisjon går fra nasjonalt til regionalt med ny spillmodell
    - Dette henger både sammen med videre faseåpning og sannsynlige lokale restriksjoner i tiden fremover
  • Regionene utformer og gjennomfører kampaktivitet for seniorhåndballen innenfor de rammene som smitteverntiltakene til enhver tid tillater, og de som ønsker å delta kan melde seg på
  • Før igangsetting av kampaktivitet, skal alle klubber som deltar hatt mulighet for en treningsperiode med «normal» håndballtrening i forkant. Fagavdelingen i NHF vurderer dette til minimum 6 uker

Opprykk- og nedrykk
Alle lag i 2. divisjon og lavere divisjoner gis tilbud om å fortsette i samme divisjon sesongen 2021-22, som de skulle ha deltatt i sesongen 2020-21. Klubber som vurderer at det ikke lenger er grunnlag for videre spill på samme nivå kommende sesong, kan søke om å rykke ned en divisjon innen 1. april 2021. Et slikt nedrykk vil ikke medføre sanksjoner i form av opprykkssperre eller gebyr. Lag som trekkes fra seriespill må fortsatt starte i laveste divisjon. Frist for reservasjon mot opprykk utsettes til i forkant av eventuelt kamptilbud.

2. divisjon: Dersom det kan gjennomføres et seriespill/kamptilbud av et omfang som gir grunnlag for opprykk, vil det kunne gjennomføres et begrenset opprykk/kvalifisering fra 2. divisjon til 1. divisjon.

3. divisjon: For 3. divisjon er det følgende senarioer som er prioritert:

1. Gjennomføre regionalt kamptilbud, men som ikke gir grunnlag for opprykk.

2. Gjennomføre regionalt seriespill og nasjonal kvalifisering som gir opprykksplass.
  - Denne betinger at det vil være mulig å gjennomføre regionalt spill i alle regioner som ender ut i et nasjonalt kvalifiseringsspill.
  - Dette omhandler i så tilfellet totalt 1-2 plasser totalt sett for hele landet.

Uansett ingen nedrykk denne sesongen.

4.-6. divisjon: Det gis ingen anledning til opprykk i Region Øst fra 4. divisjon og nedover. Dersom det åpnes opp for kampaktivitet i løpet av våren, vil vi ta initiativ til å få i gang et spill i en eller annen form.

Vi håper på oppstart med normal trening – herunder fullkontakt - før sommeren, så får vi sammen finne ut hva som kan være god kampaktivitet når det åpnes for dette. Også håper vi at sesongen 2021-22 vil gå som «normalt».