Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Sommerskole_Sinsen-Refstad_2020.jpg
Sinsen-Refstad gjennomførte gratis aktivitetsuke i uke 30

Håndballaktivitet i sommerferien

Gjennom sommeren har flere klubber gjennomført treningsleir og/eller sommerskoler.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tøyen Sportsklubb har arrangert 8 uker med gratis aktiviteter for barn og unge
I ukene 26-33 har det vært fullt med ulike aktiviteter fra mandag-fredag. Målet var å bidra til en innholdsrik sommer for barn og unge i Bydel Gamle Oslo og «Nedre» Grünerløkka (Lakkegata og Sofienberg skolekrets). Barn og unge har fått prøvd seg på mange forskjellige idretter og aktiviteter gjennom disse ukene som blant annet svømmekurs, allidrett (håndball, innebandy og cricket), basketcamp, pop-up playground, familieturer med DNT, summer camp med Zuccarellostiftelsen, turn, trampoline og akrobatikk og skateskole. 

Sommerskole_Tøyen_2020.jpg

Region Øst bidro til å skaffe trenere for håndballaktiviteten og med økonomisk bistand til trenerhonorar. VI tok kontakt med Vålerenga Håndball som vi allerede har et samarbeid med sammen med Tøyen Sportsklubb. Vålerenga Håndball viste stor interesse og positivitet for å bidra til å skape håndballglede i sommerferien på Tøyen i ukene 26, 27, 32 og 33. 
Region Øst vil takke Vålerenga Håndball for engasjementet. 

Her kan du lese om hele programmet til Tøyen Sportsklubb.

-

Sagene IF har arrangert «Stjernesommer» for barn og ungdom i alderen 2-19 år
Aldri før har Sagene IF hatt så mye aktivitet i skoleferien. I uke 26-33 har de tilbudt gratis aktivitet fra mandag-fredag. Målet deres var å skape idrettsglede for 340 barn og ungdom hver uke gjennom hele sommerferien. Roten til prosjektet var at på grunn av koronasituasjonen ønsket politikerne og idretten i Oslo å skape tidenes idrettssommer i Oslo. Oslo kommune og Oslo idrettskrets har støttet prosjektet

Barna og ungdommene har vært innom mange ulike idretter; turn, fotball, dans, rugby, håndball, judo, boksing og bryting. I tillegg har det vært innslag av bading i spreder, hageleker, vannkrig og mye sosialt. 

Region Øst bidro med utlån av oppblåsbare mål og hjelp til å skaffe trenere for håndballaktiviteten. Vi tok kontakt med Korsvoll IL som viste stor interesse og positivitet rettet mot prosjektet. Mange trenere meldte seg, så det ble dannet en rulleringsplan for de som ønsket og hvilke uker de kunne. Det var også trenerinnslag fra Kjelsås IL.

Sommerskole_Sagene_2020.jpg

Tuva og Vegar Skaanes Larsen fra Korsvoll IL deltok som trenere på «Stjernesommer» i ukene 28 og 29. 

"Opplegget rundt Sagene IF sin "Stjernesommer" fungerte veldig bra. Som trenere fra Korsvoll IL trodde vi først at vi skulle ha håndballtreninger med barna hver dag gjennom hele uka, noe som viste seg å ikke stemme, men til det bedre. Barna skulle få oppleve "litt av alt", og vi gikk gjennom et større spekter av idrett med dem i løpet av de dagene vi jobbet der. Vi hadde håndballtreninger to av dagene, og var hjelpetrenere i andre idretter de resterende tre dagene, noe som opplevdes som veldig bra; ikke bare fikk barna oppleve ulik idrett, men også vi voksne. Covid-19 situasjonen gjorde selvfølgelig at vi måtte følge et par ekstra regler og retningslinjer, noe som blant annet førte til at treningsgruppene barna ble delt inn i ble mindre. Antibac ble brukt aktivt gjennom hele dagen, særlig før vi gikk inn og ut av haller, og retningslinjene ble opprettholdt av alle voksne.

Vi har kun fått positive tilbakemeldinger fra foreldre, og flere av barna snakket høyt om at de "bare MÅTTE tilbake dagen etter". Vi tror barna har hatt det utrolig gøy, og vi har hatt det veldig gøy med dem». 

Region Øst takker Korsvoll IL og Kjelsås IL for engasjementet. 

Her kan du lese om hele programmet til Sagene IF.

-

Sinsen-Refstad gjennomførte gratis aktivitetsuke i uke 30
Også dette var gjennom Oslo idrettskrets’ ”Idrettssommer i Oslo”. Sinsen-Refstad satte en kapasitet på 30 barn for å klare å ivareta smittevernregler. Alle plassene ble til slutt fylt opp, og de har hatt en utrolig fin gjeng av barn, med spredning i alder fra 7 til 15 år, både jenter og gutter, og både interne og eksterne barn. Det var både håndballspillere og barn som ikke spiller håndball til vanlig - en god blanding med andre ord.

Dagene var lagt opp med aktivitet fra kl. 09.00-15.00. De har kjørt håndballtrening frem til lunsj, og så har barna hatt mange ulike andre aktiviteter etter lunsj. De har spilt volleyball, innebandy, basket, fotballtennins, vanlig tennis, minihåndball pluss en del andre leker som kortspill, kortleker og speed stacks (koppestabling på tid) når barna begynte å bli slitne. Dette har fungert utrolig bra, og alle barna har vært tipp topp engasjert hele tiden. Ingen gikk lei.

Sommerskole_Sinsen-Refstad_2020.jpg

Trenerstaben besto av to voksne og erfarne trenere, og tre dyktige ungdomstrenere. Den yngste var 14 (fyller 15 nå i august) og den eldste var 76 år - så stor spredning i alder på trenerteamet også, noe som også var tipp topp for barna! I tillegg hadde de to supre mammaer som holdt fortet i hallen med tilsyn og matservering. Barna fikk servert lunsj i form av masse sunn frukt, ferskt brød med pålegg og juice hver dag.

Leder Camilla Tjelflåt kan fortelle at de har veldig gode erfaringer fra håndballskolen:

”Det har vært en utrolig fin uke, og vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra både utøverne og deres foreldre. Dette er noe vi kunne tenkt oss å gjøre igjen. Vi ser at behovet for sommeraktivitet for barn er viktig. I år har det vært et særskilt fokus på dette pga. korona og at mange barn og familier ikke har fått reise på ferie av ulike årsaker. Men vi tror at mange, uavhengig av den situasjon som koronaen har medført, vil sette pris på de tiltakene som har vært organisert i vår region nå i sommer.”

Hun legger til at det kreves god planlegging av et slikt tiltak, og også ressurser. Det var også et krav fra idrettskretsen at man skulle etterstrebe å gi ungdom sommerjobb.

”Dette syns vi er positivt, og alle idrettslag og klubber som deltar på slike dugnader gjør en fantastisk viktig og uvurderlig jobb for mange barn og unge. Vi er utrolig stolte og glade for at vi tok del i dette i år. Gleden vi får, ved å se hvor glade og fornøyde barna er og hvor mye det betyr for familier at det finnes tilbud som dette, er stor.”

-

Nesodden HK har hatt "Sommerhåndball" gjennom sommeren
Da sommerferieplanen brått ble endret tok Nesodden håndballklubb initiativ og tilbød SOMMERHÅNDBALL i ferien. Totalt har 41 barn vært innom på en eller flere SOMMERHÅNDBALL-treninger. Hver tirsdag og torsdag fra kl. 11-12 har de holdt treninger for barn i alderen 7-11 år. Deltakere var barn fra Nesodden født fra 2009-13 og påmelding skjedde via SPOND hver gang. Øktene har blitt gjennomført med oppvarming i form av ulike leker, og deretter konkrete øvelser og spill. Arrangementet var gratis for alle.

Initiativet ble i stand pga nedstening av aktivitet på Nesodden og de ønsket å gi noe til alle de som kanskje ikke hadde så mange planer gjennom sommeren, eller for de som fikk endret sine sommerplaner. Målet var å skape idrettsglede i nærmiljøet.

Sommerskole_Nesodden_2020.jpg

Styreleder Gry Stine Kopperud er svært fornøyd med tiltaket:

"Motto for NHK i år er "gi tilbake til barna" og det håper vi at vi klarte med dette. For å avlønne trenere ble deler av pengene fra "Årets klubb" brukt da vi ikke hadde budsjetert til dette formålet tidligere."

-

Nordstrand J15 dro på treningsleir
NIF Jenter født i 2005 har holdt seg i aktivitet selv etter lock-down grunnet covid-19. Spillerstallen har vokst - 6 nye spillere kom til laget og de er nå 38 spillere på laget.

Siden alle turneringer ble avlyst en etter en bestemte de seg for å dra på treningsleir.

De kontaktet Regionen for råd, holdt seg oppdatert på rådene fra myndighetene, hadde god dialog med overnattingsstedet og lagde avtaler med hver spiller som skulle signeres. Dette endte med en flott sosial og sportslig leir i Sandefjord fra søndag 28.6 - tirsdag 30.6, hvor 34 av 38 spillere deltok.

De hadde fem treningsøkter hvor to av dem ble gjennomført av Espen Røhmer (Landslagspiller på det norske beachlandslaget) og Lars Wallin Andresen (hovedtrener for Larvik håndball) sammen med spiller Vilde Bakås.

Treningsleir_Nordstrand2020_2.jpg

De er nå tilbake i hallen for å trene og forberede seg til seriestart - og håper at de kan spille kamper og ha det gøy med håndball utøver høsten.

-

Det er morsomt å høre hva klubbene har gjort denne sommeren for at barn og unge skal ha et aktivitetstilbud i disse tider. Dersom din klubb har gjennomført aktivitet i sommerferien vil vi gjerne høre deres historie. Send i så fall tekst og bilder til idasanden.asmyhr@handball.no