Annonse:
Pocket Valley
Annonse:
Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

240818_dommersamling_beep_vinner.jpg
Sebastian Mikalsen slo til med beste resultat på Beep-testen.

Dommersamling

I helgen ble dommersamlingen for eldre dommere gjennomført på Scandic Oslo Airport.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sesongens dommersamling for utviklingsgruppe 1 og 2, dommere i ring 4-6 og 2. div. dommere ble gjennomført helgen 24.-26. august.

Samlingen ble kickstartet fredag ettermiddag med beep-test i Jessheimhallen. Her var det mange gode resultater. Sebastian Mikalsen, som er en del av en spennende duo i regionens utviklingsgruppe, hadde det sterkeste resultatet på testen med 11,8. 


240818_dommersamling_beep.jpg

Lørdagen besto av foredrag, regelpresisering og sesongens første regelprøve. Dagen var delt opp i foredrag som rettet fokus mot temaene: første-situasjon, kampledelse, tegn og signalbruk, og progressiv bestrafning.

Gjennomgang av disse temaene førte til gode diskusjoner blant regionens dommere. Mellom foredragene ble det gjennomført en gjennomgang av sesongens regelpresisering. Dette dreide seg blant annet om reglene for:

De siste 30 sekundene, overholdelse av 3 meters avstand, antall pasninger ved passivt spill, assistanse ved skadede spillere og tildeling av 7m-kast ved åpent mål.

Les presiseringene her 
I tillegg kan regelen om at det er to trenere som kan lede laget leses her. Legg merke til ‘lede’ laget.

Lørdagen ble avsluttet med regelprøve for dommerne. Prøven inneholdt utfordrende spørsmål om normale kampsituasjoner, spesielle situasjoner som kan være kampavgjørende og en del av regelpresiseringene

240818_dommersamling2.jpg

På søndag var det gjennomgang av regelprøven og de utfordringene som dukket opp. Her ble det gjort en del avklaringer som gjør dommerne godt rustet til sesongen.

Avslutningsvis ble regionens time avholdt. Her fikk dommerne blant annet presentert digitale dommeregninger som er nytt for sesongen. Her presiserer vi for dommerne at det er hjemmelag (ikke arrangør), som skal ha dommerregningen. Dette gjelder uansett serie.

I tillegg ble det gjennomgått hvordan det er ønskelig at dommerkontakten fyller ut skjema for hvordan man skal sende inn dommeromberamminger. Dette gjøres fremover ved å sende inn dette skjemaet, eksempel på utfylling finner du her.

Til slutt ønsker regionen å presisere at funksjonsforbudet på det blå kortet er fortsatt gjeldendene denne sesongen som den foregående sesongen. Les fjorårets sak her. Kort fortalt vil det si at i regionsserien vil ikke det blå kortet gi et automatisk funksjonsforbud slik som i NHF sine serier. 

Vi takker våre meget kompetente dommerutviklere for det faglige innholdet og for å forberede regionens dommere på en ny og givende håndballsesong! 

Vil også minne om at vi har fått en ny dommerside, hvor du kan finne aktuelle nyheter, tips, informasjon om samlinger m.m.