Annonse:
2024 Pocket Valley
Annonse:
2024 Pocket Valley

Hold Ctrl-tasten nede (Cmd-tasten på Mac).

Trykk på + for å forstørre eller - for å forminske.

Emma og Tijana.jpg
Emma Batlak og Tijana Nikolic.

- Disse jentene vil vi se mer til!

Boblesjef i Oslo/Viken Vest, Ole Christian Fjeld, var imponert over dommerne fra Sinsen-Refstad.

Denne saken er eldre enn ett år, og kan inneholde utdatert informasjon.

Leserinnlegg fra boblesjef Ole Christian Fjeld:

Helgen 26.-28. august gikk Nordstrand Hummel Cup av stabelen. Emma Batlak (16) og Tijana Nikolic (16) fra Sinsen-Refstad tok Dommer 1-kurs i mai 2022, og det er tydelig at de har fått god oppfølging i egen klubb. Jentene dømte J/G14 og fikk også prøve seg i flere J/G15-kamper som de dømte med stoisk ro, tydelige tegn og god kontroll. Det var rett og slett moro å se jentene dømme.

På søndag var det finalekamper, og jentenes innsats og utvikling gjennom helgen ble belønnet med to 13-årsfinaler. Guttenes finale mellom Øvrevoll Hosle og Nordstrand ble utrolig spennende. Lagene fulgte hverandre hele veien, og med ett minutt igjen på klokka var stillingen 8-8. Hele hallen kokte, lagledere ropte, og spillerne hadde adrenalinnivå til taket.

Midt i denne gryta sto det to rolige unge jenter og pustet med magen. Her var det full kontroll. Selv om spillerne stresset ble frikast sirlig korrigert. Øvrevoll Hosle tok siste stikk og vant med stillingen 9-8. Selv stod jeg på sidelinjen og var dypt imponert. Disse jentene kommer vi garantert til å se mer til.

Så spoler vi frem i tid, og jeg vil gjerne vite litt mer om hva jentene tenker om dommerrollen. 
Begge er aktive spillere. Hva tar dere med dere som spillere inn i dommerrollen?
Emma: Når jeg går inn i dommerrollen, så tenker jeg som oftest på mine egne opplevelser som spiller når dommerne ikke "gidder" eller "orker" å forklare hvorfor de blåser i ulike situasjoner; det gir meg ekstra motivasjon til å være tydelig og klar i mine valg, så andre får gleden av å ha en pliktoppfyllende dommer. 
Tijana: Jeg tenker ofte på håndballferdighetene jeg har når jeg dømmer. F.eks. "hva hadde jeg fått i denne situasjonen i kamp?".

Hva tenker du som dommer at spillere og benken kan gjøre for at kampen skal bli bra?
Emma: Jeg vil si at det viktigste er at benken og spillerne vet at vi er åpne for å kunne svare på generelle spørsmål eller spørsmål om uenigheter. Kanskje vi ikke tar det der og da, men vi er superpositive til å ta samtalen og spørsmålene i pausen eller etter kampen. Jeg tenker også at benken og spillerne burde vite at de selv blir straffet for ufin opptreden. 
Tijana: Jeg tenker at det viktigste er at spillerne og de på benken vet at det er vi dommere som dømmer. Det å mase og kjefte får man ingenting ut av utenom dårlig stemning.

Hva tenker dere, som spillere, kjennetegner en dyktig dommer?
Emma: Kjennetegnet til en dyktig dommer er en dommer som er klar og tydelig med fløyta og tegn, samtidig som det er lett å ha en god dialog mellom spiller og dommer når det gjelder spørsmål eller uenigheter.
Tijana: En dyktig dommer kan være en som er klar og tydelig i både fløyte og tegn, men også en som smiler og ler. 

Hvilke tips vil dere gi til unge som har lyst til å bli dommere?
Emma: Det beste tipset jeg kan gi til unge som har lyst til å dømme er å ha det gøy, lev deg inn i det og husk at du er sjef på banen. 
Tijana: Det beste tipset jeg kan gi til de yngre er å ha det gøy og være bestemt!

Gratulerer til Emma og Tijana for en godt gjennomført cuphelg!

Ole Chr. Fjeld
(Boblesjef Oslo/Viken Vest)

Har du lyst til å lese mer om utviklingsgruppene våre, kan du trykke her.